Proteinpannkakor

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Proteinpannkakor finns det mängder av olika recept på nätet. Dock tycker jag att ganska många av dem faktiskt inte är proteinpannkakor utan bara nyttiga varianter. Vilket också är bra! Men här kommer ett recept där varje pannkaka innehåller mycket protein. Men utan att behöva slänga i 30-40 ägg (hahahaha!!).
 
Ingredienser: (ca 6 pannkakor)
3 ägg
3 äggvitor
3 dl mjölk (soyamjölk om ni vill ha det mjölkproteinfritt)
1 dl mandelmjöl
1 dl proteinpulver (jag tog Self:s chokladsmak, funkar säkert bra med massa andra smaker också.)
1 tsk fiberhusk
1 nypa salt
 
1. Vispa ihop alla äggen och 1 dl mjölk.
2. Häll i alla torra ingredienser. Tillsätt tillsist resten av mjölken.
3. Stek med kallpressad kokosolja.
 
På pannkakan hade jag en kompott av äppelbitar och hallon. Värmde bara allt i en kastrull tills de blev riktigt mjuka och varma. Även keso, kesella, blåbär, jordgubbar och banan funkar jättebra på. Ni har säkert andra tips och idéer där hemma. Kommentera gärna!
 
Smaklig måltid!
 
 

Kunskap är makt!

Kategori: Allmänt

Idag var jag på en föreläsning med Björn Liljeqvist som handlade om studieteknik. Vilken kille till att föreläsa! Aldrig fått så bra tips om hur man pluggar smartast. För precis som han sa så handlar det inte om talang eller att någon föds med att "ha lätt" för att lära sig, utan hur man går tillväga för att lära in. Tänkte dela med mig av hans idéer.
 
Han hade verkligen hur mycket bra som helst att säga men allt går inte att få ner i en blogg. Och då tror jag inte heller någon skulle orka läsa men här kommer tre punkter som jag tycker var bland det viktigste han sa.
 
1. Överblicka & Planera - Genom att förbereda sig för vad som kommer får man en positiv känsla av att man känner igenom det när det väl sätter igång. Läs innehållsförteckningar och kursplan och kursmål för att känna den positiva känsla att du ligger "steget före". Planera in när du ska plugga och då är det viktigt att plugga ofta men inte länge. Bestäm vad du ska läsa och se till att ha en bekväm och trivsam studieplats.
 
2. Konkretisera & Associera - Det betyder att du ska använda ditt upplevelseminne och din fantasi. Koppla ihop nya ord eller nya teorier med händelser du kommer ihåg eller ord som liknar. Enkelt exempel, om du ska lära dig vad Frankrikes huvudstad heter då kanske det blir lättare för dig att tänka att det är ett par som åker på is, par på is, par-is, PARIS! Förstår ni? 
 
3. Förhör & Repetion - När du har lärt dig något och pluggat i ungefär 20-30 min så tar du en 10-minuterspaus och sedan förhör du dig själv eller gärna varann om ni är flera. Detta för att vi automatiska glömmer saker, något vi inte är medvetna om utan det sker hela tiden. Sedan förhör du dig själv lite kort dagen efter, en vecka senare och tillsist en månad senare. Allt detta för att då kommer din kunskap och förståelse att hoppa in långtidsminnet.
 
Slutsats: Gör dig bekant med det du ska lära dig. Plugga ofta men inte länge. Prokrastinera (skjut inte upp) inte plugget utan börja nu och belöna dig sedan med det du hade tänkt göra först. Förhör dig själv 10 minuter efter du pluggat och senast samma kväll. 
 
Jag hoppas detta kan hjälpa många till att plugga smartare, lära sig mer och bli effektivare!
KUNSKAP ÄR MAKT!
 
 
 

Eat healthy

Kategori: Kosttips

Lyckad tjejkväll och PBL

Kategori: Allmänt

Tjejkvällen på intersport blev så lyckad! Massvis med folk och alla som jobbade matade ut träningsinspiration till de som var där. På gymmet idag kunde man utan tvekan se att många hade shoppat nya skor och nya kläder. Träning blir så mycket roligare om man känner sig bekväm, inte sant?:)

Parallellt med lite jobb så är ju plugget det viktiga för mig nu. Vi har precis dragit igång med vår första kurs som handlar om Hälsa, Etik och Lärande. Tillsammans med läkare, arbetsterapeuter och sjuksköterskor bildar vi små grupper som ska jobba ihop. I dessa grupper kommer vi jobba med PBL, Problembaserat lärande. (Detta sätt att lära sig på kommer vi jobba med under hela utbildningen.) Något som är helt nytt för mig. Det betyder att vi har ingen lärare som säger att du ska kunna det här och här eller läs dessa sidor. Utan vi i gruppen ska själva genom olika scenario/problem välja ut vad vi ska lära oss och vad som är viktigt. Helt enkelt lära oss att identifiera våra inlärningsbehov. När vi gjort det ska vi själva söka fakta och inhämta kunskap. Sedan diskuterar vi allt i gruppen och se vad vi lärt oss.

För mig känns detta just nu lite vimsigt och svårt. Men jag tror att jag kommer ha grym nytta av detta i mitt arbetsliv. Jag tror även att man blir duktigare på att jobba i grupp, reflektera, diskutera, kritiskt tänkande och lära sig plocka ut det viktigaste från texter och liknande. Har även hört att detta sätt att lära sig på är väldigt eftertraktat när man söker jobb. Så får väl bara hålla tummarna för att det stämmer! Godnatt:)

Här bjuds det på smoothie och frukt.

Här är våra fin modeller som visar upp de senaste träningsmodet. 

 Här visar Nordic Wellness upp sitt nya pass GRIT, som kommer till våren.

Här har vi alla stegen i PBL.

 

Knäckebröd

Kategori: Recept - Frukost & Bröd

Nyttigt knäckebröd
 
Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (har man inte det går det bra med något annat mjöl, men kokos är det nyttigtaste!)
1 dl solroskärnor
0,75 dl linfrön, krossade
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpafrön
2 msk olja, oliv eller kokos
3 nypor flingsalt
1,5 dl vatten, kokt
1 ägg
 
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 150 grader
2. Koka vatten.
3. Blanda alla torra ingredienser, förutom saltet.
4. Häll de kokta vattnet över och rör om.
5. Tillsätt oljan och ägget, rör om. Ta fram en ugnsplåt, lägg bakplåtspapper i botten.
6. Häll brödsmeten i mitten av plåten, lägg ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut så tunt som möjligt.
7. Strö över salt. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda brödet i 40 minuter.
8. Ta ut knäckebrödet och låt det gärna svalna på galler med bakplåtspappret kvar.
9. Bryt brödet i bitar, servera med något smarigt på eller bara ät som gott snacks!

 

 

Maskeradfest!

Kategori: Allmänt

Gårdagen var så fantastiskt lyckad! Min storasyster hade 25-årsfest med maskeradtemat kriminellt. 50 personer och alla hade verkligen tänkt till, allt från självmordsbombare, pirat, fånge, jokern, cat woman till blottare. Jag själv var Cruella de vil, och det fluffet på håret hade jag önskat att jag alltid haft. God mat och mycket dans sent in på småtimmarna. Som alltid önskar man att man tog fler bilder, men bjuder på det som finns, hihi!

 

 

 

 

New shoes for men

Kategori: Träningsmode

Fått lite klagomål på att det mesta varit riktat till tjejer. Så nu får det bli ändring på det;) På löparsko-väggen på jobbet har det trillat in lite nyheter. Mycket färg men givetvis enfärgade också. Här kommer lite inspiration för er boys!

Asics - noosa tri 8

Nike - zoom vomero

Adidas - adizero feather

Asics - Gel ds trainer

Nike - Lunarglide

 

Stort favorit mellanmål

Kategori: Recept - Mellanmål & Snacks

Tränat, jobbat och pluggat. Då får man inte glömma bort att äta. Dagens mellanmål är ett utav mina favoriter. Keso med apelsinbitar och kanel. Sedan hemmagjort knäckebröd med avokado. För mig är det viktigt att det är enkelt och smidigt, tid är värt mycket som ni vet.
Ha en toppen helg alla!

 

Veckans app - SR

Kategori: Veckans app

Veckans app hoppas jag många där ute redan har. Helt gratis och det finns massa med spännande att lyssna på. Sveriges Radio har samlat alla sina kanalers radioprogram. Denna app lyssnar jag ofta på när jag är ute på mina powerwalks. Tycker inte alltid man vill ha dunkade musik på utan ibland är det bara skönt att lyssna på en spännande dokumentär eller debatt. Appen är också grym för man kan ladda ner programmen och så kan man lyssna utan att ha internetuppkoppling. Perfekt på utlandsresan.

Mina favoriter är:
PROGRAM > Dokumentär > P3 dokumentär > Alla program
- Så spännande och riktigt riktigt bra dokumentärer.

PROGRAM > Livsstil > Kropp & Själ > Alla program
- Spännande forskning och heta samtalsämnen om vår hälsa.

PROGRAM > P1 > Sommar & Vinter i P1 > Alla program
- Kända personer berättar sina egna livshistorier.

PROGRAM > P1 > Konflikt > Alla program
- Lär dig mer om vad som händer i världen och få en bra bild från bådas sidor, kritiskt tänkande.

Detoxbröd

Kategori: Recept - Frukost & Bröd

Detoxen är avslutad. Känns skönt och kunna äta lite mer fritt. Har lärt mig massa under tiden och också gjort många goda recept som jag kommer fortsätta göra. Detoxbröd är ett utav dem. Ett fiberrikt bröd med utrensande effekter. Inga vetemjöl eller liknande, inget margarin eller smör och inte heller något socker eller mjölk. Bara rena produkter och hur gott som helst. Du slipper även jobbiga och långa jäsningstider.

Ett stort bröd

1 msk fiberhusk (pulveriserat psyliumfröskal)
1,5 dl vatten
1 1/2 dl krossade linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2 dl kokosflingor eller kokosmjöl
4 dl mandelmjöl
4 ägg
4 msk olivolja
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt

Sätt ugnen på 160 °C. Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter. Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett runt bröd på en bakplåt. Lät det bli ca 3-4 cm högt så att det blir genomgräddat. Låt stå i ugnen i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet. Skär i skivor och njut brödet varmt med något smarrigt på!

 

Snygg rumpa till beach 2013!

Kategori: Träningstips

En tight rumpa tror jag alla vill ha, ja ni killar med!! Ingen sladdrig och bred utan fast och putig. Enda sättet att få en sådan är styrketräning. Det är styrketräning som formar den. Konditionsträning kan bara plocka bort fettet men det är med styrketräningen vi får till dess heta form!
 
Fitnessmodellen Jennifer Nicole Lee har en video där hon visar några riktigt grymma rumpövningar. Hoppas detta kan ge er lite inspiration. Nu kör vi!
 
 

Tjejkväll!

Kategori: Allmänt

Storleken har visst betydelse!

Kategori: Kosttips

Yes det har den;) men då syftar jag på hur mycket mat vi lägger på tallriken. När man har som mål att gå ner i vikt så är det superviktigt att hålla sig till en portion. Jag tror det är många där ute som äter "ganska nyttigt", de har börjat träna men de kan inte förstå varför de inte går ner i vikt. Det är då jag vet en vanlig bov. Varje gång vi äter, äter vi för mycket. Spelar ingen roll hur nyttigt vi äter om vi får i oss mer kalorier än vad vi gör åt med. Det kommer då resultera i ett överskott som sedan lägger sig som en bilring...
 
Ett exempel kan vara nötter, de flesta vet att äter du naturella nötter så får du i dig bra fetter och kolhydrater och mycket protein, nyttig näring. Men varje nöt innehåller också många kalorier. Så nötter är bara nyttigt så länge du inte får i dig för mycket. Därför är just grönsaker helt fantastiska! De innehåller massa nyttigheter iform av vitaminer, mineraler och antioxidanter som hjälper din kropp att må bra. Det finns väldigt lite kalorier i dem, så därför kan man äta hur mycket grönsaker som helst!
 
4 tips för att inte äta för mycket vid varje måltid:
 
1. Gör iordning din matlåda, då vet du att det är den du ska äta och inte massa till.
 
2. Lägg ner besticken mellan varje tugga. Det leder till att du tuggar maten bättre och du äter långsammare. Då kommer mättnadskänslorna i samma takt och inte efteråt som det gör när du äter för fort.
 
3. Ät ofta. Genom att alltid äta var tredje timma så håller du igång förbränning och blodsockret på en jämn nivå. Du hinner aldrig bli vrålhungrig och håller dig där med lättare till mindre portioner.
 
4. Frossa i grönsaker! Som jag skrev, de innehåller så pass lite kalorier så det kan man äta massvis av. Blanda gärna så du får grönsaker i alla olika färgerna. Då kan man vara säker på att man fått i sig av alla nyttigheter.
 
 
 

Thaiboxning & första skoldagen

Kategori: Allmänt

Mycket roligt som hänt idag. Först och främst, min sjukgymnastutbildning har satt igång. Nervositeten jag hade innan, var helt i onödan för alla var så trevliga. Känns som vi kommer få en toppen klass. Största problemet är nog att hitta där på universitet, det är ju gigantiskt! Får ta med mig karta, kompass och gps:en.

Ikväll blev det ett riktigt spontan-träningspass - Thaiboxning! Aldrig boxats eller något liknande innan. Bara haft en boxsäck i mitt rum som liten, haha! Så för mig var teknik och allt helt nytt. En genomkörare för hela kroppen. Tufft och svettigt, precis som det ska vara. Så på onsdag kväll ska vi köra igen. Tack tjejer för att jag fick hänga på, ska vi beställa dessa shorts till nästa träning?;) hahahahaha!!!!

Hemmagjort wraps-bröd

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Precis gjort egna wraps-bröd. Snabbt och enkelt i stekpannan. Supernyttiga, lite kolhydrater och mycket protein. Dessutom är de mjölk- och glutenfria. Receptet är tagit ifrån tasty-health.se, hon gör så sjukt mycket bra recept. Titta gärna in där!

Wraps-bröd (1 stor)
3 äggvitor
1 msk kokosmjöl
2 tsk krossade linfrön eller 1 tsk fiberhusk
1/4 tsk bakpulver
Valfria kryddor (jag tog salt, svartpeppar, lökpulver, oregano)

1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller elvisp till en slät smet.
2. Hätta upp i stekpannan med lite olivolja eller kallpressad kokosolja. Häll i smeten och se till så att smeten breder ut sig över hela pannan (jag tog en sked och smetade ut den hehe) så den blir tunn.
3. Stek i ca 2-3 min och vänd den och stek ca 2 min till.
4. Fyll sedan din smarriga wrap med valfritt innehåll

Näringsinnehåll för wrap-brödet utan fyllning: 98 kcal, 15 g protein, 2 g kolhydrater, 2 g fett.

 

Jag fyllde min wraps med stekt kyckling och grönsaker. Men bara din fantasi kan sätta stopp för vad man kan ha i en wraps. Smaklig måltid!

Grym benövning

Kategori: Träningstips

Precis tränat ben och rumpa med min vän Hanna ikväll. Hon har tränat friidrott i många år och är riktigt grym i styrketräning. Får massa med tips, idéer och råd genom att träna med henne. Det är så man utvecklas och blir bättre.

Idag körde vi för mig en helt ny övning. Utfallssteg i en smithmaskin. Men inte bara det utan det främre benet står på en balansplatta och det bakre på en bänk. Sedan går man ner i djupa utfallssteg, ett ben åt gången. (När man kommit in i övning så kan man köra med en fri skivstång, men då blir det betydligt svårare och ännu mer balans.) Tycker verkligen att denna övning "bet" tag i hela rumpan och låret. Det har redan börjat ömma, haha! Tack Hanna;)

Nu ska jag bara slappa och mysa med min fina. För imorgon går bilen 06.30 till Linköping, min första skoldag. Wish me good luck!

Systeryster 25 år!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min storasyster 25 år! Efter dagens jobb ska det firas med gott käk ute med hela familjen. Nästa helg blir det ännu mer partaj!!
 
För mig är du världens största förebild. Du har tvingats gå igenom så tuffa saker i livet som jag inte ens skulle önska min värsta fiende. Diabetes typ1, tumör, ryggmärgsskada, epilepsi, mjölkproteinallergiker är bara lite av all skit du fått. Ändå finns det ingen som har sådan energi och utstrålning. Som alltid ger av sig själv och stötta andra. Du har visat mig vad aldrig ge upp betyder. Trots att läkaren sa att du nog inte kommer kunna springa, så spelar du idag innebandy och tränar som ingen annan. Finner inte ord till hur stolt jag är. Hur lyckligt lottad jag är att ha dig vid min sida. Stark, Starkare, Julia. 
 
Stort grattis på din 25-årsdag! Jag älskar dig runt jorden och tillbaka ♥
 
 
Världens bästa storasyster ♥
 
 
(jag, storasyster, lillasyster) Din fantastiskt fina tatuering, syskonkärlek ♥

Inköpslista till mina recept

Kategori: Kosttips

Kul att många verkar gilla min blogg. Eller läsa den iallafall. Många av mina nyttiga recept är kanske med ingredienser som många av er där ute inte har hemma. Så tänkte göra en liten kort lista på vad som kan vara bra att ha hemma så man snabbt kan testa mina recept om man skulle bli sugen. Eller om man helt enkelt bara vill försöka få sina egna recept lite nyttigare. 
 
Inköpslista:
 Mandelmjöl - Använder jag till väldigt mycket, ofta kan man bara byta ut det dåliga vetemjölet mot nyttigt mandelmjöl.
♦ Kokosolja kallpressad - Viktigt att det är ekologisk, får inte innehålla några transfetter så välj gärna från Kung Markatta eller Holistic. Detta används flitigt här hemma, steker i det och sen har det i bakverk m.m
♦ Kokosmjöl - Också utbytbart mot dåligt vetemjöl, men blandar det ofta med mandelmjöl för att det inte ska bli för mycket kokos-smak.
♦ Fiberhusk - Det är pulveriserade psylliumfröskal och innehåller mycket fibrer. Du hittar det ofta på "gluten-hyllan" i matbutikerna.
♦ Ägg
♦ Havregryn
♦ Gärna lite olika nötter och frön så som solrosfrön, pumpafrön, linfrön, psyliumfrön, mandel, valnötter, cashewnötter.
♦ Proteinpulver - Vaniljsmak är bäst om man vill kunna ha det till allt t.ex bakning eller smoothie. Annars finns det massa andra goda smaker.
 
 
 
Har ni några frågor om inköpslistan så får ni gärna skriva en liten kommentar!
 
 
 

Galna tights

Kategori: Träningsmode

Januari är stor månad för massa nya fitnesskläder. Som träningsnarkoman och shoppaholic så kan man inte annat än att älska denna månad;) Precis som det är på vanliga kläder idag, så ska nederdelen vara mönstrat och så galet som möjligt. Så mycket färg och former det bara går. Innan har man alltid kört på svarta tights och sen kanske färg upptill men nu är det dags att bryta det. Här kommer dagens inspiration!
 
Röhnisch tone träningstights
Tights ifrån Röhnisch som är blanka i tyget och 7/8-längd. Dragsko i midjan. Nyckelficka bak. Reflexdetaljer. Trots att jag ska bli student så kan jag inte låt bli de här.
 
 
 
Nike Legend 2.0 prt ti poly tights
Mönstrade tights ifrån Nike som är i funktionsmaterialet Dri-Fit som håller kroppen torr och behaglig. Hög elastisk midja. God rörlighet. Ficka på insidan. Flata sömmar minskar risken för skav.
 
 
Casall crocko 7/8 tights
Trendiga 7/8-långa tights som kommer från Casall. Material med reptiltryck som har bekväm passform och god funktionalitet tack vare den stilrena designen och Sensitive®-tyget.

Utmana din sämsta sida!

Kategori: Träningstips

Imorse var det dags att träna bröst. Vilket jag hatar för jag är så dålig på det. Känner mig inte alls bekväm med bänkpressen. Men jag har gett mig sjutton på att jag ska bli bättre och ta tyngre. Det är så lätt att strunta i den muskelgrupp eller de övningar man känner sig kass på. Tror det är vanligt att killar gärna hoppar benen och vi tjejer struntar i bröst. Men för att få en proportionell och snygg kropp så måste man träna HELA kroppen. Så inga ursäkter nu, dunka på hög musik i lurarna och så kör vi vår sämsta muskel idag!

Mys med vänner

Kategori: Allmänt

Ännu en dag som varit fullspäckad. Upp tidigt och köra ben, så svårt att lägga på tungt tidigt på morgonen. Orkar mycket mer på eftermiddagen. Men benen och rumpan fick sig en rejäl omgång ändå. Hem och fixa till sig själv och hemmet. Träffa Jessica och styra upp med allt kring skolan i Linköping. Till jobbet och sälja skor och fixa med tjejkvällen. Sist men inte minst, träffa mina fina tjejer. Att ses och bara mysa en vardagskväll är alldeles för underskattat. Mer mys i vintermörkret! Kommer sedan hem till min älskling och han har fixat kyckling, plus att det nya numret av Lifestyle fitness har kommit. Kommer somna gott nu. Godnatt alla nära & kära!

Positivt tänkande!

Kategori: Mental träning

Idag är mitt mål att få alla att tänka lite lite mer positivt. En klassisk fråga. Glaset på bilden nedanför, är det halvtomt eller halvfullt? Och givetvis är svaret halvfullt! Så vill jag att du ska tänka om dig själv idag, på jobbet, i skolan eller på gymmet. När du är missnöjd med dig själv, tänk då istället på allt det du är bra på! När du inte hinner med allt på jobbet, ja men tänk då på det du faktiskt hann med. När du inte fick alla rätt på tentan, ja men tänk då på alla de svaren du faktiskt fick rätt på. När du lyfter vikterna på gymmet och inte klarar lägga på mer, ja men tänk då på alla repetitioner du precis gjort. Så länge man gör sitt bästa kan man inte göra mer!

Med rätt inställning och positivt tänk kommer dagen gå mycket lättare. En glad och positiv person är en snygg och strålande människa. Inte sant?!

Nyttiga våfflor

Kategori: Recept - Bakverk

Precis gjort nyttiga våfflor och dom blev verkligen helt gudomliga. Kommer aldrig mer göra något onyttigt våffelrecept... Detta recept är också mjölk- och glutenfritt.

På den första våfflan hade jag blåbär och hallon (hade jag inte hållit på med detoxen så hade jag nog tagit lite kesella eller keso på). Den andra våfflan la jag på varma och mjuka äpplen. Smakar som äppelmos. Skar ett äpple i små bitar och la i en kastrull. Tillsatte lite kokosolja och kanel på de. Det blir bäst om man låter dom bli riktigt mjuka. Mumsfilibabba!!!!

Ingredienser till ca 6 våfflor:
3 ägg
2 msk kokosfett utan smak
2 dl kallt vatten
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
3 nypor salt
1,5 tsk bakpulver

1. Blanda ihop ägg, kokosolja och vatten.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda om.
3. Häll i ett våffelgärn. Ta mindre än du tror, annars rinner det gärna över. Som för mig och lillasyrran haha!!

SMAKLIG MÅLTID!

Jobba hårdare och bränn mer!

Kategori: Träningstips

För att få din konditionsträning jobbigare och effektivare men även variation, så är mitt tips idag att leta upp "lutnings knapparna" på varje crosstrainer och löpband. Våga öka på rejält och känn hur ben och rumpa får jobba ännu hårdare. Blir som att gå/springa i uppförsbacke eller kötta dig upp för trappor.

Sedan kan du även köra intervaller med dessa knappar. Kör 5 min hög lutning och sen 5 min låg lutning och så kör man på så. Går även bra att korta ner intervallerna och kör 1 minuters intervaller. Effektiv träning som varierar din träning och det är de som ger resultat! Lycka till!

Summering av detox

Kategori: Allmänt

Nu har jag kört på min detox i 10 dagar. Den största omställningen för mig har varit att dricka så mycket. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så har jag nu tvingats besöka toaletten sjuhundraelva gånger mer än vad jag brukar. Vilket är jobbigt men bra, för man ska ju kissa ut mycket gifter och slaggprodukter. Det andra är att jag känner ingen uppsväld ballongmage. Utan den hälsosamma mat jag äter håller den i trim. Den tredje förändringen jag känner är att jag haft lite mer ont i huvudet. I mitt fall tror jag det beror på att jag inte sovit mina 8 timmar som jag måste. Utan det har varit runt 6 timmar och för mig gör det stor skillnad. Kan även beror på att jag detoxa och kroppen känner av att någonting inte är som det brukar.
 
Nu ska jag försöka köra på i 10 dagar till. För att kunna hålla en diet under en period tror jag det viktigaste är att planera och prioritera. Det är också två av ledorden när man vill uppnå ett mål. Jag måste planera in att handla mat så det finns i kylskåpet när det är dags att äta. Är det ett roligt tv-program men klockan redan börjar bli mycket, ja då gäller det att prioritera sin matlåda före tv-programmet. Sist men inte minst, måste jag prioritera in min sömn. Klockan tio på kvällen ska jag vara i bingen! 10 dagar till det ska jag klara, sen får jag äntligen äta nötkött, keso och kesella. Det jag saknar mest. Ha en toppen dag alla!
 

Veckans app - Nike training club

Kategori: Veckans app

För er som inte redan hittat denna fantastiska träningsapp. Helt outstanding! Först väljer man vilket mål man har med sin träning, sen vilken fysisk status man själv är i och tillsist är det bara att välja den workouts som låter mest spännande:) därefter är det en röst som säger exakt hur du ska göra och även bild och film finns. Testa själva så förstår ni mer av den och hur grym den är! Sedan kan du även spara dina workouts och följa upp din träning.

Nyheter - fitnesskor

Kategori: Träningsmode

Trillat in lite nya fitnesskor i butiken nu (Intersport A6 Jönköping). Alltid lika kul när det kommer nytt. Här får ni lite inspiration. Alla modellerna är till dam.

Asics - Ayami zone

NIke - Air max fusion

Nike - Flex supreme

Rykä - Hypnotic

Tjejkväll!

Kategori: Allmänt

Kvällens räksallad

Kategori: Recept - Lunch & Middag

För mig och för många andra handlar det om att allt ska gå fort och vara smidigt. När man tränat på kvällen och sen behöver äta något, så är iallafall inte jag sugen på att ställa mig och laga middag som tar en timma. Så jag brukar ofta bara slänga ihop en sallad. Ikväll blev den riktigt lyckad och dundernyttig, äta så mycket du bara vill:)

Min sallad ikväll:
Babyspenat
Avokado
Honungs melon
Räkor (tinar bara upp lite från frysen)
Strö över lite olivolja och citronpeppar

Havregrynsgröt

Kategori: Kosttips

Alla vet att havregrynsgröt är nyttigt och också billig mat. Vilket är ovanligt, för ofta är bra mat väldigt dyr. Själv älskar jag havregrynsgröt och äter det ofta på morgonen tillsammans med två ägg.

Tänkte ge lite tips om vad man kan ha på gröten så att man inte tröttna. För vill inte förstöra den med massa socker utan hålla kvar den nyttig. Variation är det bästa.
Hallon
Blåbär
Jordgubbar (godast på sommaren när du kan köpa färska)
Äpple
Banan
Kiwi
Mango
Valnötter
Mandlar
Russin
Gojibär
Hemmagjort äpplemos
Hemmagjord lingonsylt


Sedan brukar jag ofta blanda gröten med linfrön (bra omega-3 fetter) och också kanel på (sänker blodsockernivån). Sist men inte minst mjölken.

Vad har ni på eran gröt?

Gymstick

Kategori: Träningstips

Världens bästa hemmaträningsredskap - gymstick!
Det är en stång med elastiska gummiband på, med den kan du i stort sett göra alla övningar och verkligen träna hela kroppen. Plus att den tar inte mycket plats. Jag är helt såld!
 
Visar här några enkla övningar.
 
Här tränar du rygg, rumpa och lår. Nivå ett är att bara sträcka ut benet bakåt. När du känner att du klarar det så kan du öka svårighetsgraden och även sträcka ut motsatt arm. Spänn hela bålen.
 
Här tränar du dina axlar och nacke.
 
 
Här tränar du rumpa och ben. Sätt båda gummibanden på det bakre benet och kör utfallssteg. Tänk på att inte låta ditt främre knä gå över dina tår. Håll en rak linje med överkroppen och ditt bakre lår. Spänn hela bålen.
 
Här tränar du dina triceps, tänk på att hålla överarmarna stilla och jobba med underarmarna ner och upp. Försök att "hålla ihop" armbågarna för bästa effekt.
 
Sist men inte minst, dina biceps.
 
 
 
Klickar du på denna länk → gymstick övningar, så kan du skriva ut massvis med övningar du kan göra. Den finns i flera olika styrkor/motstånd men har man inte kört innan så skulle jag rekommendera den lättaste. Skulle det bli för lätt så snurrar man bara upp gummibanden runt stången. I förpackningen följer även en dvd med, där du får ännu mer tips och råd på övningar.
Du hittar dem på Intersport för 450 kronor.
 
 

Fat & Back

Kategori: Allmänt

 
Fat and Back är en dokumentär om personliga tränaren PJ. Han blir frustrerad av sin oförmåga att få kontakt med vissa överviktiga människor i sina försök att hjälpa dem gå ner i vikt. Han går upp 40 kg för att själv få uppleva effekterna av fetma. Sedan lyckas han gå ner alla 40 kg, allt detta under ett år.
 
Precis kollat på denna spännande dokumentär, tycker ni ska göra det med. För då inser man hur mycket allt handlar om vilja, och att det är i huvudet man måste bestämma sig för något. Man kan inte bara ställa ut skorna, utan man måste jobba röven av sig för att nå sina mål.
Här har ni länken till kanal 5 där ni nu kan se den → Fat & Back
 

Planera tjejkväll på Intersport

Kategori: Allmänt

Varit ute på en lång power-walk. När klockan ringer undrar jag varje gång vad sjutton jag gör uppe nu men sen när man är klar, vilken känsla! Finns inget bättre. Är absolut inte träningsberoende;)

Ska upp till jobbet idag vid tio och planera en tjejkväll vi kommer ha på intersport A6, måndag den 28 januari kl.19-22. Med massa bra erbjudande, uppvisningar, leverantörer och massa träningstips m.m Så det får ni ta och planera in alla brudar, den kommer bli hur grym som helst!!!!
"SPORT TO THE PEOPLE"

Jag och mina kollegor på tjejmilen 2012.

Apelsin- & hallonjuice

Kategori: Recept - Dryck & Smoothie

Precis gjort en svingod juice. En riktig vitamin kick! Mixa en apelsin med knappt en deciliter hallon. Hur gott som helst!!!

Kissar, kissar och kissar...

Kategori: Allmänt

Kört detox i snart fyra dygn, och det fungerar väldigt bra. Förutom en grej, jag får springa på toan sjuhundraelva gånger varje dag för att man ska dricka så mycket. Jag är i vanliga fall ganska dålig på att få i mig tillräckligt med vätska så jag kämpar på. Kämpaaa!! Men det är nog bara att gilla läget och springa titt som tätt. Kisset forsar ju ut som ett X2000. Vilket jag antar är bra. Det ska ju ut. All skit ska ju ut! 
 
 
 

Tummen upp för styrketräning!

Kategori: Träningstips

Precis gjort en ny tanitavägning. Och där fick jag svart på vitt. Förra gången jag gjorde det var 1 aug 2012. Så nu tog vi dagens resultat och jämförde förra året. Hela 4% i fett har jag tappat men inte tappat något i muskelmassa, vilket jag är skit nöjd med!! Vill inte förlora några muskler men få dem lite mer synliga.

Det jag ville komma till var att eftersom jag har problem med mina vader (gjort två operationer men fortfarande kan jag inte springa, får hemska smärtor då), så har jag tvingats att hitta nya träningsformer. Och då har jag fastnat för styrketräning (blandat med power-waIk). I början var jag livrädd och att jag skulle bli stor som ett hus av det och gå upp i vikt. Jag tror många tjejer tänker som mig. Men för mig har det gjort underverk, jag har blivit starkare, format kroppen och tappat lite fett. Jag tycker inte heller man är lika hungrig av styrketräning, kör man kondition så vill man äta så sjukt mycket efteråt. Och kosten är ju den allra viktigaste delen av hur våra kroppar ser ut.

Detta är inget inlägg om vad som är rätt eller fel eller några vetenskapliga bevis utan ville bara skriva om mina erfarenheter och vad jag upplevt. Så mitt tips går framförallt till alla tjejer, våga köra styrketräning!!

Hemmagjord müsli

Kategori: Recept - Frukost & Bröd

I nästan alla müsli man köper i affären så är det med socker i. Så onödigt, för enligt mig blir det lika gott utan. Sen är det ofta med många olika vete-produkter, vilket är billigt för tillverkaren att fylla ut med men totalt onödigt för oss att få i oss. Så därför har jag gjort en egen. Hur enkel som helst och så får du den nyttig, sockerfri och glutenfri!

Hemmagjord müsli
5 dl havregryn
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl gojibär
1 dl psyliumfrön
2 dl hackade valnötter
1 dl russin
1-2 msk kanel

1. Den är så enkel så det enda du gör är bara att blanda ihop allt i en burk. Och sen plocka fram när det är dags för frulle eller mellis. Hoppas ni gillar den!

Ha en bra dag!

Kategori: Motivationsbilder

Ta hand om er och gör det bästa av dagen! Det är du som bestämmer!

Citronvatten

Kategori: Kosttips

Nu när vi satt igång med våran detox så har jag googlat (haha) mycket på vad man ska tänka på under denna dietperiod. En sak som står i princip överallt är att dricka ett glas ljummet vatten med pressad citron i, varje morgon före frukost. Vilket ska vara bra för alla, inte bara om man detoxar. Det ökar förbränningen, bra för huden, din mage, vid halsinfektioner och hjälper dig rensa ut gifter i din kropp. Om man tycker det är osmidigt och lite jobbigt att skära upp citron jämt, så kan man köpa det på flaska, funkar lika bra. Se bara till att välja det ekologiska valet så det inte är några konstiga tillsatser.
 
 
   

Träningskläder SS13

Kategori: Träningsmode

Snart är rean över (längtar!) och då kommer alla nya och snygga träningskläder för våren 2013. Hos oss på intersport hittar du märken som Casall, Röhnisch, Nike, Reebok, Asics, Craft, Adidas, Energetics, Pro touch och mycket mer.
Här kommer lite inspiration på det nya som är på ingång!
 
Sjukt fräcka kläder från Adidas. Älskar alla starka färger, på något sätt blir träningen roligare då.
 
 
    
Tyvärr något jag inte tror vi får in på intersport, men så fina träningskläder från Björn Borg.
 
 
Hur söt är inte denna reflexväst från Röhnisch? Helt plötsligt kommer alla vilja ha en reflexväst, vare sig det är mörkt eller inte;) 
 
 
Massvis med härliga toppar och tights från Röhnisch!
 
 

Proteinbars

Kategori: Recept - Mellanmål & Snacks

Precis gjort egna proteinbars, blev supergoda! Här har ni receptet.

Proteinbars (halv långpanna) ca 20 st
5 dl havregryn
5 dl proteinpulver choklad
2 tsk bakpulver
7 msk kakao
2 dl hackade valnötter
3 mosade bananer
6 msk jordnötssmör (Green choice, viktigt att det enbart innehåller rostade jordnötter och havssalt)
3 äggvitor

1. Sätt ugnen på 150° och blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
2. Mossa bananerna och blanda även i jordnötssmör och äggvitor.
3. Nu ska hela smeten vara riktigt kletig så använd en sked när du smetar ut hela smeten på ett bakplåtspapper.
4. Grädda i 150° i 10 min.
5. Låt sedan svalna, skär dem i lagom stora bitar och rulla in dem i aluminiumfolier och frys in dem. Smidigt att sedan bara ta med sig en som ett gott och nyttigt mellanmål eller ta direkt efter träningen.

Om du gör 20 st portioner av smeten så är näringsvärdet per bars:
157 kcal
12g protein
10,8g kolhydrater
7,4g fett

Vill man göra dem ännu mer kalorisnåla så kan man lägga till någon mer äggvita och ta bort en banan eller plocka bort någon msk jordnötssmör.

Asics löparskor vår 2013 har kommit!

Kategori: Träningsmode

Hos de flesta tjejer så står det mängder med högklackade skor i deras garderober. Hos mig står det också skor, men träningsskor haha! Kanske beror på mitt yrke;) Bara älskar de nya träningsdojjorna som kommit från asics, gel-noosa tri 8. Lätt löparskor med pronationsstöd och gjord för triathlon. För att de snabbt ska få på sig skorna under tävling så skickar de med snabbsnörning till denna sko! Love it!

Detox

Kategori: Kosttips

Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kostprogram under en viss period, vanligtvis så varar dieten i två till fyra veckor. Detta gör man för att rensa ut alla gifter och slaggprodukter man samlar på sig i kroppen. Eftersom jag haft stora problem med min mage sedan jag kom hem från vår Asienresa så har jag blivit rekommenderad att göra detta. Så imorgon sätter jag och lillasyrran igång. Nu ska all skit ut! 
 
Det finns många sätt man kan göra den på, mycket kosttillskott att ta för att hjälpa kroppen på traven och så givetvis en strikt kost. Vi kommer att plocka bort alla mjölk- och glutenmat, socker, transfetter, tillsatser, bekämpningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel. Och så kommer vi frossa i grönsaker, frukt, bär, nötter, frön, kryddor och örter. Även kyckling och viltfångad fisk kommer slinka ner. Under tiden är det viktigt att dricka jättemycket vatten. 
 
 
 
Dessa produkter kommer hjälpa oss på traven:
MethodDraine Detox - ska blandas med 1-1,5 liter vatten varje dag och drickas. Är massa örter som hjälper till utrensningen. 
Holistic UltraBalans - är kapslar med 10 olika örter i synergi med varandra som renar tarmen, balanserar tarmfloran, avlastar levern och motverkar svullen mage. 
Probiotika - är bra bakterier för magen som håller tarmfloran i schack.
 
 
 
Kommer under denna period lägga upp tips på maten vi äter, eftersom den typen av mat och olika smoothies alltid är nyttiga att få i sig. Nu håller vi alla tummar och tår att min mage ska bli bra av detta!
Puss på er ♥

Mer protein åt folket!!!

Kategori: Kosttips

Vi är alldeles för många svenskar som får i oss för lite protein. Protein är kroppens byggstenar och nödvändigt för cellernas (våra musklers) uppbyggnad, för bildandet av hormoner, enzymer och mycket av immunförsvaret. Även hår, hud, naglar och våra ögon är uppbyggda av protein. Fördelen med protein är att om vi mot förmodan skulle få i oss för mycket så lagras inte överskottet nämnvärt lätt, utan användas som energikälla. Till skillnad från kolhydrater som gärna vid överskott omvandlas till fett och lägger sig på kroppen där vi inte vill ha det. Andra positiva effekter är att protein mättar väldigt bra, ökar vår fettförbränning, har ett lågt GI och håller därför blodsockernivån jämn.

Det snackas mycket om alla olika dieter hit och dit nu men har ni någonsin sett en seriös diet där man inte ska äta protein?! -Nä, skulle inte tro det va. Oavsett om du har som mål att gå ner i vikt eller bygga muskler behöver du mycket protein. Har därför gjort en lista på bra proteinrik mat.

Ägg
Kyckling
Nötkött
Kalkon
Fisk
Skaldjur
Ost (ju magrare desto mer protein)
Bönor
Linser
Kvarg/kesella
Cottage cheese/keso
Mjölk
Naturell yogurt
Nötter
Proteinpulver (såklart)

Se till att vid varje mål alltid få i dig något proteinrikt, även mellanmålen!

Veckans app - Bodyfitness

Kategori: Veckans app

Jag tror vi är många som kör fast ibland på gymmet. Man kör samma grej om och om igen, vecka efter vecka. Känner sig trygg men det blir tyvärr inga större resultat. Det är då det är så viktigt med variation.
Denna app visar med ord och bild massa med bra styrkeövningar för hela kroppen. Är uppdelade i kategorier för våra olika kroppsdelar och sen finns det även färdiga träningsprogram. Du kan t.o.m för lite träningsdagbok i appen. Så här kan du få tips och idéer om nya övningar du kanske aldrig har kört eller påminna dig om övningarna du glömt. Och glöm nu inte, klarar du 10 repetitioner utan att det är jobbigt - då ökar vi!!!

Tanitavägning

Kategori: Träningstips

Många har som löften att gå ner i vikt men jag tycker personligen att en vanlig våg är väldigt missvisande. Utan det allra bästa är att göra en tanitavägning där du ser kroppssammansättningen av muskler, fett och vatten. Då får du en mer rättvis bild. Speciellt om du börjar styrketräna, då är det väldigt vanligt att du går upp i vikt och många blir livrädd för styrketräning. Detta beror på att muskler väger mer än fett och du har fått mer muskler och tappat fett. Där av ekvationen. Och att ha mer muskler och mindre fett leder till en snygg och tight kropp;)

nordic wellness och rosenlundsbadet i Jönköping kan du göra en sådan mätning. Kostar runt en hundralapp. Jag ska boka en imorgon och utefter den sätta mina mål för ett halv år framöver. När sen juni månad börjar närma sig så bokar jag in en ny och ser om jag uppnått mina resultat.

Lycka till!!