NY BLOGGSIDA!!!

Kategori: Allmänt

Nu kan ni följa mig på min nya bloggsida, hoppas ni kommer tycka den är enklare och smidigare!
Mina tidigare inlägg, recept, tips och idéer ska finnas på den nya sidan.
Lite kvar och fixa, men det är där alla inlägg kommer att komma framöver. GLAD PÅSK!!
 

Jämför bara med dig själv!

Kategori: Mental träning

Vi vill alla bli bättre. Bättre än alla andra...
 
Idag är det första tipset att faktiskt försöka att bara jämföra med dig själv. Vi har alla så otroligt olika förutsättningar oavsett om det gäller skola, jobb eller träning. Det är ditt resultat som räknas, det är din resa. Vi startar aldrig vid samma linje och vi går aldrig i mål i samma målgång. Se till att du gjort det bästa av din resa!
 
Det andra är att säg aldrig Jag måste, utan använd istället Jag vill eller Jag kan!
Det har visat sig att använder du Jag måste så ökar din puls med 2 slag/min vilket kan leda till ohälsosam stress.
Vill du få hjälp med att sätta upp nya mål, kolla då mitt tidigare inlägg → MÅLSÄTTNING!
 

Frozzypack

Kategori: Kosttips

När jag fyllde för ett tag sedan så fick jag supersmarta matlådor, Frozzypack. Eftersom jag pendlar till skolan och i stort sett alltid har med mig lunch och mellanmål så vill man ju inte att maten ska bli förstörd. Speciellt inte om det är mjölkprodukter eller annat som blir dåligt i rumstemperatur.

Frozzypack har ett lock som är som en kylklamp så på kvällen lägger du locket i frysen (tio timmar för bästa effekt) och på morgonen sätter du på det på din låda och så håller sig maten kall i ca 7 timmar. Bra va?!? De finns i olika storlekar och olika färger. De är ganska dyra (pris beroende på storlek) men för mig värt det. I längden blir det billigare för att jag kan ta med riktig mat och slippa köpa dyr skräpmat ute. Du hittar olika återförsäljare på frozzypack.se

Dagens mellanmål är min favorit. Keso med apelsinbitar och kanel. Puss på er!

Motivera mera!

Kategori: Motivationsbilder

”The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.”
 
 
"Take care of you're body. It's the only place you have to live in."
 
 
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great."
 
 
"If it doesn't challenge you, it doesn't change you."
 
 
"It's not about having time, it's about making time."
 
 
"What doesn't kill you, makes you stronger."
 
 
"You don't get what you want, you get what you work for."
 
 
"No pain, no gain."
 
 
"The only person you should try to be better than, is the person you were yesterday."
 
 
"You only regret the workout you don't do."
 
 
"You can have results or excuses, not both."
 
 

Våffeldagen

Kategori: Allmänt

Idag hoppas jag ingen missat att det är våffeldagen. Varför man har en dag för våfflor vet jag inte, går säkert att googla lite snabbt men skitsamma. Våfflor är gott och idag tycker jag alla ska käka våfflor. Iallafall testa mitt våffelrecept som är svingott, men också riktigt nyttigt. Två flugor i en smäll, bra va?:) Ni hittar receptet på denna länk → nyttiga våfflor!
 

Ett gott skratt förlänger livet!

Kategori: Mental träning

Igår var jag och käkade dunder fin och god middag hos Alex, tillsammans med Jonna, Amanda, Joanna och Pernilla. Och vad jag skrattade, åt allt och inget. Skrattade och tjatade så mycket så vi blev hesa, fick ont i magen och träningsvärk i käkarna. Men lätt värt det. Helt underbara är ni!

Det finns faktiskt forskning som visar att mycket skratt gör att vi mår bättre. Kanske inte att vi lever längre, men att vi har ett roligare liv och en positivare inställning till livet. Jag kan bara hålla med. För de gånger man skrattat så man nästan kissar ner sig, hur bra mår man inte då? :) Humor behöver vi alla, så skratta mer!!!!!!

Yellow jacket

Kategori: Träningsmode

Jobbade igår och ska snart till jobbet igen. Trots kyla var det mycket folk som skulle handla och förbereda sig för våren. Så nu håller vi tummarna att inte bara solen tittar fram utan att värmen kommer snart!

Råkade köpa med mig en riktigt snygg löparjacka från Adidas som precis kommit in. Sedan blev det ett par runda brillor från prestige också. Ha en mysig söndag alla där ute!

Sov mer!!

Kategori: Mental träning

Sovit alldeles för lite det senaste. Märker direkt vilka dåliga effekter det får på mig. Sömnen är lätt att glömma bort när man jämt tjatar om träning och kost hela tiden. Men det är under din sömn som vi återhämtar oss och bygger oss starkare. Så glöm inte bort att faktiskt prioritera sömnen precis som allt annat.

Hur länge behöver vi sova?

En vuxen människa behöver 6-9 timmars sömn, inte mer eller mindre. Skillnaderna är individuella. Kvalitén på sömnen är det viktiga.

Varför sover vi? 

Enligt strikt vetenskap vet vi idag inte säkert varför vi sover. Men effekterna av sömnbrist (trötthet, koncentrationssvårigheter m.m) antyder varför vi behöver sömnen. Dominerande teorin är att ge centrala nervsystemet återhämtning efter dagens belastning. En annan teori är att urmänniskan var minst effektiv på natten. Att söka föda då var svårt och farligt. Sova var då ett sätt att underlätta för oss att vara stilla. 

Goda effekter 

♦ Hanterar stress bra 

♦ Bättre minne och koncentrationsförmåga

♦ Bättre ämnesomsättning

♦ Bättre livskvalitet

♦ Bättre immunförsvar

♦ Minskade risker för diabetes typ 2, fetma och hjärtsjukdomar.

♦ Orkar mer och vill mer!

Referens: Sömnens betydelse för hälsa och arbete, professor T. Åkerstedt (2001)

Sjukgymnast blir fysioterapeut

Kategori: Allmänt

Troligtvis kommer jag gå ut med en fysioterapeutsexamen om knappt tre år. Förslag till riksdagen är inskickat och de kommer troligvis med ett svar efter sommaren. Godkänns det så kommer titlen att ändras 1 januari 2014. Vilket innebär att alla som är legitimerade sjukgymnaster kan välja att byta sin titel eller ha kvar den gamla. Medans alla nyexaminerade blir fysioterapeut.
 
Varför vill man byta namn?
♦ Ordet fysioterapeut (physiotherapist enligt brittisk engelska och physical therapist enligt amerikansk engelska) är en mer internationell yrkestitel.
♦ För att stärka säkerheten för patienter genom att yrkesutövare som vill kalla sig fysioterapeut måste ha samma utbildning som krävs för sjukgymnaster. Idag kan vem som helst kalla sig fysioterapeut utan att ha den utbilding och kunskap som krävs.
♦ Sjukgymnast är ett gammalt ord och syftar på 'sjuk', vilket man vill försöka komma bort från. En sjukgymast jobb är ju inte bara att fokusera på det sjuka utan på helheten (holistisk människosyn). Mycket arbete idag är att främja hälsan, ligga steget före.
 
Jag tycker personligen förslaget är bra och på något sätt låter det mer proffsigt och mer internationellt. Sedan är det ju bra att få bort de personer som inte har samma utbildning. Dock kan väl ordet terapeut vara lite negativt eftersom det finns så många flummiga jobb idag där alla kallas något med terapeut. Men men, oavsett namn så ska jag bli riktigt duktig i mitt kommande yrke, det är en sak som är säkert!!
 
 

Veckans app - Muscles

Kategori: Veckans app

Plugg, plugg och plugg. Sitter i biblioteket i Linköping och försöker lära mig all anatomi på latin. Helt sjukt vad mycket det är. Muskler, skelett, leder... Deras funktion, fäste och ursprung. Vad sjutton ska man börja?

Har iallafall lyckats hitta en app som jag skulle vilja rekommendera alla som pluggar anatomi - Muscles. Den visar allt väldigt tydligt, skelett och muskler. Bilder i 3D och du kan se olika funktioner t.ex flexion och extention i knät. Den är på engelska men all anatomi på latin. På appen finns även ett quiz man kan göra. 10, 20 eller valfritt antal frågor och så kan man välja vilken extremitet man vill ha frågorna på. När man sedan gjort det kan man välja att lägga de man inte klarade i en mapp och sedan köra dem igen. Du kan även välja om du vill ha quiz på namnet, stavning, funktion m.m Enda negativa är att den kostar 22kr men jag tycker lätt det var värt de, vartenda öre! Gör pluggandet lite roligare och för mig som pendlar så kommer den användas flitigt på resorna:)

Zucchinipasta

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Hemma i Sverige igen. Har haft det så bra man bara kan ha. Kanske shoppat lite för mycket, vill inte inse att jag är student. Men som jag brukar säga, shopping är ju mitt intresse;)

Nu har jag vrålpluggat det jag missat när jag varit borta. Hoppas jag fattat det någorlunda ändå. Just nu har vi börjat en ny kurs som handlar om en god hållning och en anatomisk grundställning/grundposition. Mycket svåra ord att lära sig, latin är ju för mig ett helt nytt språk men det ska nog gå bra.

KvällenS matlåda tills imorgon fick bli zucchinipasta med köttfärssås, nyttigt och smidigt. Jag tar bara en osthyvel och river zucchinin på längden. När jag rivit så många jag vill ha tar jag bara en kniv och skär dem i något smalare strimlor. Kokar dem sedan i salt och vatten i max en minut. Vips så är det klart!!! Slänger in lite bilder från Skottlandresan med, puss på er!

Zucchinipasta med köttfärssås.

Hittade två nya fina och billiga ryggsäckar, perfekt till plugget.

Så sjukt mäktiga byggnader i Glasgow och Eddingburg. Vissa kvällar spårade mer än andra, tror grabbarna hade riktigt kul. Tills vi brudar ägde upp dem i en Harlem shake, aldrig skrattat så mycket!

Shoppa, shoppa, shoppa. Jag, Jullan och Emmy kan det där. Lite bowling blev det en kväll med.

En bild säger mer än tusen ord. Jag älskar skor.

 

Grattis älskling!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min finaste 25, wiiiie!!! Så glad och stolt att få vara din flickvän. Varje dag gör du mig lycklig och får mig alltid att skratta!

När det kommer till träning är du en stor förebild för mig. För ett ex antal år sedan så var du jättesmal, se bild. Men genom stenhård träning och massvis med mat (ni anar inte vad vi lägger på mat varje månad) så har du fått en sjukt snygg och vältränad kropp. Nästan så jag ibland få stoppa dig så det inte blir för mycket. Den disciplinen du har är få som lyckas med. Dessutom tycker jag det är helt fantastiskt att inte bara se bilder på folk som gått ner i vikt utan även de som kämpar med att gå upp. Du kanske inte blir jätteglad att jag lägger upp denna bild, men älskling var stolt med vad du lyckats med!!! Det är grymt!!! Grattispussar från din tjej som älskar dig över allt och alla!

Mussel Inn

Kategori: Allmänt

Har det helt underbart i Glasgow. Nickes släktingar som vi är och hälsar på, äger två fisk- och skaldjursrestauranger, Mussel Inn. En i Glasgow och en i Eddingburg. Maten som serveras där är så gudomlig. Bästa och godaste maten ever!!!!! Varje gång vi åker hit är deras mat den stora höjdpunkten. Allt ifrån räkor, musslor till fantastisk laxsoppa.

Träna på resande fot!

Kategori: Träningstips

Som ni alla vet så finns det aldrig några ursäkter för att inte träna. 24 timmar varje dygn få vi alla, så det är du som bestämmer vad du gör med dem. Idag åker vi till Glasgow och är borta tills onsdag, ska bli riktigt skönt med lite ledighet. Dock älskar jag träning så mycket och behöver min dagliga dos så då får mitt träningsband följa med ner i väskan. Så kan man träna lite själv på morgonen eller kvällen.
 
Träningsbanden tycker jag är det absolut bästa när man ska kunna träna på resande fot, eller har lite med utrymme i hemmet men ändå vill kunna träna. Hade med mig det när vi backpackade i Asien, hur smidigt som helst. Jag och Amanda använde dem flitigt. Väger ingenting och tar inte någon plats. 179kr på intersport. 


Fantastisk blogg!

Kategori: Träningstips

Jag bara måste länka en blogg för er som är tränings- och kostnördar som jag.  
Det är två välutbildade och kunniga män skriver om kost och träning. Deras inlägg är oerhört välskrivna och de refererar hela tiden till vetenskapliga bevis som de kritiskt granskar. Precis läst deras artikel om Crossfit. Där jag starkt bara kan hålla med dem. Ta en titt vettja!

Tag 3 betala för 2!

Kategori: Träningsmode

Just nu firar Club Intersport Sverige 15 år och det firas med ett kanon erbjudande! Tag 3 valfria skor betala för 2! Gäller alla skor oavsett tidigare pris. Vi bjuder på det billigaste paret. Gäller t.o.m söndag 17/3-2013.

Gäller alla typer av skor, runing, street, fitness, walking, trekking eller fotball. Så passa på att köpa skor till hela familjen eller unna dig tre par själv eller varför inte gå ihop ett kompisgäng. Gör dig redo för våren:)

Torskgratäng

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Fisk är bland det nyttigaste du kan äta. Rikt på protein, knappt några kolhydrater och så antingen bra fetter eller inga fetter alls. Det innehåller även bra vitaminer och mineraler. Så fisk ska man äta så mycket man bara kan! Jag älskar lax och makrill och äter det ofta men gjorde igår ett gott recept med torsk. Kan tycka att torsk kan vara lite smaklös ibland men det här blev riktigt gott. Serveras med potatis och sallad.

Torskgratäng  (6 portioner)

Ingredienser:

Potatis

800g torsk

1 st purjolök

dill (fryst eller färsk)

4 st tomater

400 ml kokosmjölk

4 msk chilisås

2 msk tomatpuré

sesamfrön

riven ost, Västan

kryddor: svartpeppar, salt (gärna örtsalt för mer smak)

 

1. Tina torsken och lägg den i formen. Strö över salt och peppar på båda sidor. 

2. Sätt ugnen på 225° och koka potatisen till.

3. Skiva purjolöken och tomaterna. Även dillen om den är färsk.

4. Strö  över dill och purjolöken på fisken och lägg på tomatskivorna.

5. Rör ihop kokosmjölk, chilisås, tomatpuré och häll över fisken.

6. Strö över sesamfrön och riven ost.

7. Grädda i ugnen på 225 grader i 30 min.

8. Servera tillsammans med kokt potatis och en sallad.

SMAKLIG MÅLTID!

 

Favorit Osten

Kategori: Kosttips

Västan 5% ost, bästa osten. Varnar dock alla er som kräver "krämig ost" för det är den absolut inte. Ganska så torr men god smak. Perfekt till matlagningen t.ex på min smarriga pizza, eller på mitt underbart goda och nyttiga bröd eller knäckebröd

Varför är den så bra? Jo den innehåller hela 33g protein per 100g vilket är väldigt högt. Jämför med kyckling som räknas som proteinrik mat. Den brukar ligga på runt 18g protein per 100g. Så osten är en riktig proteinbomb!! Osten har väldigt låg kolhydrathalt och lika så fett. Generellt så är det så med ostar att ju lägre fetthalt du väljer desto mer protein innehåller osten. 

Du hittar den på ICA Maxi Jönköping, men kan tänka mig att den finns i alla de andra större matbutikerna också.

Knäböj

Kategori: Träningstips

En av världens bästa övningar - knäböj! (squats)
Så vilken rumpa är ni ute efter?

Snabbmiddag

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Fullt upp idag, gjort klart min skriftliga tenta och nu ska det pluggas till den muntliga tentan på onsdag. Sedan blir det givetvis ett gympass ikväll också.

Då har man inte tid för lyxmiddagar. Så idag stekte jag bara kycklingfilén i bitar. Till det stekt färsk sparris, morotsstavar och paprika. Såsen är keso, kryddad med örtsalt och peppar. Simple and healthy!

Lägg på vikter boys & girls!

Kategori: Träningstips

Jag säger det igen och igen och igen. VÅGA KÖRA TUNGT! Av egen erfarenhet och många andra träningsnarkomaner. Det är med styrketräning du formar kroppen! Konditionsträning tar "bara" bort fettet.** För jag tror ingen vill ha en platt rumpa eller armar av skinn och ben. Våga lägga på tungt, och kör inte alltid på 3x15 eller 3x10. Våga ändra lite och utmana din kropp, det är då du får resultat. Tryck på tills du inte orkar mer. Klarar du 10 repetitioner så är det ett tecken på att du ska öka på vikterna. Kör 4x5 eller något liknande, våga känna trötthet redan vid första repetitionen. (Givetvis med god teknik.) Peppa varandra!!!

Och tjejer, ni behöver inte vara rädda för att bli "biffiga" eller "stora" för vi har mindre av det manliga hormonet testosteron än vad killar har och därav bygger vi inte muskler lika lätt. Så det ska till mycket träning och strikt kost för att vi överhuvudtaget ska nå upp till deras nivå.

**OBS! Konditionsträning är givetvis också viktig, hjärtat är kroppens viktigaste organ och ska tränas det med!

Grillpremiär & egna hamburgerbröd

Kategori: Recept - Lunch & Middag

För några dagar sedan fick jag lite hybris och bjöd in mina vänner till grillkväll! Längtar så sjukt mycket till sommaren så tänkte man kunde tjuvstarta lite. Det har ju trots allt varit väldigt soligt de senaste dagarna. För vår del fick det bli hamburgare. Men vanligt hamburgerbröd man köper i butik innehåller en massa vetemjöl och andra konstiga tillsatser som jag vill försöka undvika så jag gjorde egna. Snabbt och smidigt recept och resultatet blev jättegott! 
 
Hamburgarna vi åt kommer ifrån märket Tulip Food (du hittar det i större matbutiker) och innehåller 99% nötkött, peppar och salt. Tillskillnad från andra hamburgare som ofta innehåller onödiga tillsatser och ingredienser. T.ex Scan snabburgare som innehåller gris- och nötkött 60%, vatten, potatis, potatismjöl, lök, salt, animaliskt protein av gris, potatisfiber, druvsocker, socker, jästextrakt, kryddor. Förstår in nu vilken skillnad det är på hamburgare och hamburgare?
 
Riktiga hamburgare - 99% nötkött, Tulip American size 113g.
 
Hamburgerbröd (4 stycken stora eller 5 lite mindre)
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk 
4 msk linfrö
4 msk solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt 
4 ägg 
2 dl kesella eller turkisk yoghurt
4 msk olivolja
Garnering: Sesamfrön 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Rör sedan ner det andra och låt stå i ca 5 min. (Det kommer att svälla lite grann.)
4. Rulla till en stor boll och platta ut till ca 1 cm tjocka, runda skivor och lägg på en plåt.
5. Garnera med sesamfrön.
6. Grädda i ca 25 min på 175 grader.
7. Låt svalna och skär dem sedan på mitten. Servera med sallad, gurka, tomat och avokado i.
 
 
Homemade ♥
Grabbarna fick sköta grillen. (dålig bildkvalitet, sorry)

Örtsalt

Kategori: Kosttips

Mitt favorit salt - A vogel's örtsalt. Innehåller inga tillsatser, aromer, E-ämnen, förtjockningsmedel, socker eller glutamat. Utan enbart havssalt, ekologiskt odlade grönsaker och kryddörter. De färskmalda örterna blandas direkt med havssalt så att saltet absorberar örtsafterna. Det innebär att du äter mindre salt och får mer smak på maten.
Funkar perfekt till matlagning, på stekta ägg, i äggröran, på kycklingen, fisken eller köttet och mycket mycket mer.

Örtsalterna finns i fyra varianter:
Herbamare® Örtsalt
Originalet, tillverkat av tolv sorters ekologiskt odlade örter och grönsaker, blandat med havssalt.
Trocomare® Örtsalt
Trocomare är en något starkare variant än originalet, då det innehåller paprika, pepparrot och vitlök.
Herbamare® Spicy Örtsalt
En kryddigare variant av Herbamare som innehåller chili och peppar. Herbamare Spicy passar bra till alla slags kryddiga maträtter.
Herbamare® Havssalt
Det rena havvsaltet är basen i serien av örtsalter.

Kostdagbok

Kategori: Kosttips

Dagens tips är en kostdagbok. Varför ska man nu ha det? Kan man inte bara få äta vad man vill? Såklart man kan, men de som vill göra en förändring av sina matvanor skulle jag starkt rekommendera att skriva kostdagbok. Viktuppgång eller viktnedgång. Eller bara må bättre helt enkelt! Genom att göra det blir du mer medveten om vad du stoppar i dig. Kan vara allt ifrån att man äter för sällan eller att man inte äter några grönsaker eller att man stoppar i sig godis varje dag. Det behöver inte vara någon avancerad dagbok utan ta bara ett tomt kollegieblock eller i ett word-dokument.
 
Kostadagboken ska innehålla:
♦ Exakt allt du stoppar i dig, dricka och mat. 
♦ Tidpunkter för allt du äter och dricker.
♦ Gärna hur mycket av allt. (Ifall felet bara skulle ligga i portionsstorleken)
♦ Kort kommenatar om hur du mått under varje dagen. Bra, dåligt, huvudvärk, magont, pigg, osv...
 
1-2 veckor skulle jag rekommendera att skriva det. Sedan utvärderar du din kostdagbok. Ofta så ser du då själv vanliga fel så som - äter för sällan, äter på kvällen, äter ingen frukost, dricker massa läsk, småäter osv... Har du dålig koll på vad som är bra eller dåligt så skulle jag rekommendera att gå till en kostrådgivare som med hjälp av din kostdagbok kan se vad du kan förändra. Jag är inte utbildad i detta område men jag tycker det är väldigt intressant, som nog ingen missat;) Så om någon vill så får ni gärna skicka den till mig så hjälper jag er gärna! Maila mig då på [email protected]
 
 Ha en toppen dag och ut i solen så mycket ni kan! ♥
 

Vad är hälsa?

Kategori: Allmänt

Jag läser nu en kurs som heter Hälsa, Etik och Lärande. Nästa vecka är det dags att tenta av den med ett skriftligt och ett muntligt prov. Under denna kurs har vi diskuterat mycket om hälsa, vad är egentligen hälsa? Ett ord som används jämt och ständigt och överallt men det är få som kan definiera det, eller förklara vad hälsa är. Det finns flera olika teorier om vad hälsa är. Här har ni några, väldigt kortfattat.
 
Skinner (1974) - Hälsa är då man trivs med sitt beteende.
Boorse (1977) - Hälsa är frånvarande av sjukdom.
Eriksson (1984) - Människan ska betraktas som en helhet i förhållande till sig själv, sin omgivning och avsikten, meningen med livet.
Nordenfelt (1987) - Hälsa är relaterad till individens handlingsförmåga (att uppnå sina vitala mål).
Antonovsky (1991) - Hälsa uppkommer då individen upplever en känsla av sammanhang. 
WHO (Världshälsoorganisationen, 1991) - Hälsa är en resurs och förutsättning för männskligt liv.
 
Vad är hälsa för er? Och hur vet man om man har hälsa?

1 år går fort

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt ett år sedan jag och Amanda gjorde livets resa. Helt fantastisk! Träffade så underbara människor och fick se och lära mig så mycket. Vi besökte Indien, Malaysia, Thailand och Indonesien. Just nu längtar jag verkligen tillbaka. Värme, sol, bad, dykning, surfing och långa strandpromenader. Bara vara spontan och kunna ta varje dag som den kommer. Göra precis det man känner för.

Samtidigt som jag lärt mig att uppskatta allt fint här hemma. När man får se hur fattigt det är i vissa områden i andra länder så uppskattar man verkligen allt här hemma. Lätt att glömma bort men tror det är viktigt att påminna varandra om hur bra vi har det. Bara att kunna gå på en fräsch toalett, egen dusch och en garderob med allt tillbehör. Bra boende, infrastruktur, skola och arbetsvillkor. Vi är väldigt förskonade med naturkatastrofer och vi lever i ett fritt land. Sverige är fantastisk och det tycker jag vi ska vara stolta över!

Misslyckad

Kategori: Allmänt

Just nu känner jag mig allmänt misslyckad. Tappar ägg på golvet, har inne proteinbarsen för länge i ugnen så de blev stenhårda. Rätt ner i soporna med dem. Glömmer stänga av ugnen och glömmer ta med nycklar. Dubbelbokar och planerar fel. Ont i bihålor och sjukligt trött..

Skriver inte för att få medlidande utan för att visa att livet inte alltid är perfekt. Måste nog försöka lugna ner mig lite. Vet att det är tecken på att man nog stressar lite för mycket. Jag vill så gärna gör allt så bra - skolan, jobbet, träningen, maten, vänner och familj. Har alltid haft höga krav på mig själv, vilket nästan alltid varit bra. Men ibland kan även det gå till överdrift.

Så nu ska jag ta ett djupt andetag, tänka om och ta nya tag. Ta hand om er där ute:) Puss&Kram

Älskade, underbara nike!

Kategori: Träningsmode

Nike nike nike, varför lyckas de alltid? Deras design går alltid hem. Jag bara älskar dem! Om cirka två veckor åker vi till Skottland för att fira en av min sambos släktingar där. I Glasgow finns Nike town, med bara Nike kläder och skor. Himmelriket:)
 
Här har vi ett par Nike air force, streetskor. Det sjuka med dessa är att jag hade ett par sådana i 12-13 års åldern och jag avgudade dem. Sedan försvann dem, men nu är det dags att skaffa sig ett par nya älsklingar. Lika coola till tjejer som till killar tycker jag.
 
 
Nike free run, ojojoj vad vi har sålt av dessa på jobbet. De är framtagna för barfota löpning då man ska springa på framfoten men folk köper dem till allt. På gymmet, löpning eller som streetsko. Så lätt och smiter åt som en strumpa på foten. Jag tillhör absolut den skaran som fallit för dessa.
 
 
 Tillsist har vi Nike Air Max, också en klassiker hos Nike. Har ett par vita och röda men denna färgkombination Safari, gillarjag starkt. För en annan som är och kommer nog alltid att vara en sportnörd, så är det kul att träning har blivit ett mode. Men framför allt, hur gött och skönt är det inte för fötterna att ha dessa skor? :)