Storleken har visst betydelse!

Kategori: Kosttips

Yes det har den;) men då syftar jag på hur mycket mat vi lägger på tallriken. När man har som mål att gå ner i vikt så är det superviktigt att hålla sig till en portion. Jag tror det är många där ute som äter "ganska nyttigt", de har börjat träna men de kan inte förstå varför de inte går ner i vikt. Det är då jag vet en vanlig bov. Varje gång vi äter, äter vi för mycket. Spelar ingen roll hur nyttigt vi äter om vi får i oss mer kalorier än vad vi gör åt med. Det kommer då resultera i ett överskott som sedan lägger sig som en bilring...
 
Ett exempel kan vara nötter, de flesta vet att äter du naturella nötter så får du i dig bra fetter och kolhydrater och mycket protein, nyttig näring. Men varje nöt innehåller också många kalorier. Så nötter är bara nyttigt så länge du inte får i dig för mycket. Därför är just grönsaker helt fantastiska! De innehåller massa nyttigheter iform av vitaminer, mineraler och antioxidanter som hjälper din kropp att må bra. Det finns väldigt lite kalorier i dem, så därför kan man äta hur mycket grönsaker som helst!
 
4 tips för att inte äta för mycket vid varje måltid:
 
1. Gör iordning din matlåda, då vet du att det är den du ska äta och inte massa till.
 
2. Lägg ner besticken mellan varje tugga. Det leder till att du tuggar maten bättre och du äter långsammare. Då kommer mättnadskänslorna i samma takt och inte efteråt som det gör när du äter för fort.
 
3. Ät ofta. Genom att alltid äta var tredje timma så håller du igång förbränning och blodsockret på en jämn nivå. Du hinner aldrig bli vrålhungrig och håller dig där med lättare till mindre portioner.
 
4. Frossa i grönsaker! Som jag skrev, de innehåller så pass lite kalorier så det kan man äta massvis av. Blanda gärna så du får grönsaker i alla olika färgerna. Då kan man vara säker på att man fått i sig av alla nyttigheter.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: