Välj rätt löparsko

Kategori: Träningsmode

Solen börjar titta fram och jag tror inte det är bara jag som börjar få vårkänslor. Brillorna och skinnjackan åker fram, men också löparskorna! Tog en powerwalk runt munksjön och rocksjön idag och det var många hurtiga löpare som sprang förbi. Eftersom jag jobbar med löparskor tänkte jag ge er 5 tips till att välja rätt.
 
5 tips till att välja rätt löparsko
 
  • 1. Köp skorna i en butik, där personalen vet något om löparskor. Intersport (smygreklam hihi) har grym koll på löparsko där du får göra löpanalys och även testa dina skor utomhus i 30 dagar genom att få en löpgaranti av personalen. Är du inte nöjd få du byta till en annan modell. Det är jätteviktigt att få rätt just för dig och dina fötter.
  • 2. Var noga med och berätta hur mycket och hur långt du springer, vilket underlag, om du haft några skador och din målsättning. Helt enkelt vad du ska använda skon till.
  • 3. Ta på skorna, knyt dem och spring en tur på löpbandet eller lite i butiken. De ska testas precis så som de ska användas. Glöm inte att rätt strumpor är viktigt för komforten och för att motverka skoskav.
  • 4. Alltför många kvinnor köper löparskor med ögonen, men färgen ska inte vara den avgörande faktorn. Funktion går före utseende när du ska springa med dem.
  • 5. Ett klassiskt misstag som många gör (speciellt kvinnor) är att köpa skor som är för små. Löparskorna ska vara cirka en centimeter större. Dels för att foten svullnar när du tränar men också för att du sätter tryck på foten vid löpning. Blånaglar kan man vara utan. 
 
GOOD LUCK!!!
Hoppas vi ses på Intersport - running to the people.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: