Skyr naturell, äntligen!

Kategori: Kosttips

Skyr är något som kom ut på marknaden för inte så längesedan. Det är isländsk yogurt som är väldigt proteinrik. För att framställa skyr används skummjölk som syras med en speciell SKYR-syrningskultur. Mjölken skiktas sedan i flera omgångar där vatten och mjölksocker (kolhydrater) filtreras bort. Kvar finns en koncentration av de nyttiga mjölkproteinerna. Denna process gör att det är 3 gånger högre proteinhalt än i en vanlig yoghurt. Tyvärr så kom den först bara med olika smaker, och då hade de givetvis tillsatt socker med, vilket jag inte vill ha. Men nu har de kommit med en naturell smak. Tummen upp!
 
 
Kan används som mellanmål gärna med bär till, i en smoothie,
"sås" till torra maträtter eller till bakning.

Kommentarer

  • Ida säger:

    Jag har testat den men tyckte den var ganska äcklig. Inte bara pga smaken men också konsistensen. Men alla smaker är ju olika. ;)

    Svar: Hihi ja den är ju ganska "tjock" i smaken, men den mättar verkligen bra!:) Smaken är som baken - delad :D
    Sofia Andersson

    2013-02-20 | 17:07:44
    Bloggadress: http://lilla-pys.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här: