Hallonpaj

Kategori: Recept - Bakverk

Haft familjen här på lite mat, mysigt. Bjöd på lite tacos, fast med kyckling istället för köttfärs. Till efterrätt blev det hallonpaj. Älskar verkligen paj, i alla olika former. Detta receptet har jag själv mixtrat mig fram till, god och hälsosam. Dessutom väldigt enkelt. Hela pajen tog slut snabbt så jag hoppas betyget var det högsta!

Hallonpaj (vanlig pajform)
2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl (har man inte det så går det säkert lika bra att ta kokosflingor)
2 dl fiberhavregryn
2 msk kokossocker (går säkert bra med stevia också)
4 msk kokosolja
4 msk äggvita
300-400g hallon

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Värm kokosolja lätt så den blir flytande och häll i de torra ingredienserna.
4. Tillsätt till sist äggvitan och blanda ihop allt.
5. Lägg degen i en paj form och tryck ut den lite upp mot kanterna. Och häll sedan på hallonen. (Går säkert att göra tvärtom med hallon längst ner och degen överst.)
6. Grädda i mitten på ugnen i 20-25 min. Dekorera med kokosflingor.
Servera med kesella, keso, proteinfluff eller glass. You decied! Smaklig måltid!

Kommentarer

  • Storasyrran säger:

    Pajen får definitivt högsta betyg! Grymt god!

    Svar: Vad kul :D puss&kram
    Sofia Andersson

    2013-02-24 | 23:23:01

Kommentera inlägget här: