Gå upp i vikt

Kategori: Kosttips

Allt som skrivs i tidningar, på nätet och i böcker är hur alla ska göra för att gå ner i vikt. Idag är alldels för många överviktiga och det finns mängder med metoder hur du ska göra för att gå ner i vikt. Men sen finns det en liten grupp i vårt samhälle som faktiskt har motsatt problem. De vill gå upp i vikt.
 
"Lyckos dig som kan äta vad du vill utan att bli tjock", "Du har det så lätt för du behöver inte tänka på vad du äter", "Du som är så smal behöver ju inte ens träna" eller "Åh du är så smal" är kommentar de ofta får utstå. Men innerst inne önskade de inget hellre än att de kunde bygga lite muskler eller få lite fylligare rumpa. Ändå kan folk kläcka ut sig sådana kommentarer. Vilket inte är okej. Man har ingen aning vad de kämpar eller gör för att gå upp i vikt. Precis som andra kämpa med att gå ner i vikt. Dessutom är det viktigt för en "smal" person att också träna och äta rätt.
 
I nya Lifestyle Fitness finns en artikel om tips för att gå upp i vikt. Äntligen en artikel om viktuppgång. Det handlar alltså inte om att trycka i sig godis och McDonalds mat, som skulle förstöra även deras kroppar. Alla våra inre organ påverkas negativt av ohälsosammat. Utan hur man kan ändra sin kost lite för att få i sig lite mer kalorier och få ett kaloriöverskott. Här kommer några tips:
 
• Ät mer av nötter och frön. De innehåll bra näring och mycket kalorier. Släng i det i salladen, i kycklinggryta eller i müslin. Ha som snacks på helgerna.
• Mer vegetabiliska oljor. Olivolja i salladen, stek i mer kokosolja osv.
• Ät olika nötsmör, t.ex. jordnötssmör, madelsmör, de är som vanliga nötter kaloririka.
• Stress kan leda till att du äter för dåligt. Se till att unvika de mest stressade situtionerna i din vardag.
• Lägg till fler måltider om du har svårt att få dig mycket på en gång. Ät ofta!
• Feta mejeriprodukter, välj inte lättmjölk utan standardmjölk. Fett har högt kalorievärde per gram.
• Att dricka kalorier är oftast lättare att få sig mer, genom att inte tugga får man inte lika lätt "mättnadskänslan". Smoothie eller kanske till och med kosttillskott, Gainers.
 
 ♥
Hoppas detta kom till nytta för några!
Glöm aldrig där ute, vi är alla olika och det är väl helt underbart?!:)
 ♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: