Thaigryta

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Det här är verkligen ett av mina favoritrecept. Smidigt, mjölk - och glutenfritt, gott och nyttigt! Kan det bli bättre?

1 portion
150 g kycklingfilé
40 g/1/2 dl okokt råris
1/2 dl kokosmjölk
75 g broccoli
50 g paprika (1/2 medelstor)

50 g gul lök
1 msk grönsaksbuljong

färsk chili efter behag
färsk ingefära efter behag
färsk basilika efter behag

(Om man är lite lat eller bara vill göra det smidigare för sig så kan man byta ut vissa saker. Det blir gott då med! Råris mot någon annan fullkornsvariant, buljong mot lite fond eller de färska kryddorna mot frysta eller i pulverform.)

Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Skär kycklingen i bitar och koka den ett par minuter i en kastrull med lite vatten. Skumma av vid behov. Tillsätt kokosmjölken, finhackad broccoli, tunt skuren paprika och hackad lök. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka, ca 10 min. Ha i buljong och resten av kryddorna. Koka ytterligare några minuter.

Receptet är taget från boken "Isodieten" där den står under kategorin lunch. Den innehåller 467 kalorier och fördelningen mellan näringsämnena är ungefär 33 E% på varje.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: