nyttiga popcorn

Kategori: Kosttips


Mikropopcorn är inte bra och har med sitt innehåll av transfetter och för mycket salt försämrat popcorns rykte. Gör man popcorn på rätt sätt är det dock ett supernyttigt snacks!
Så här gör du det nyttigt:

• Smält ca tre matskedar kokosfett i en djup kastrull

• Så fort fettet är smält lägger du i cirka en dl ekologiska popcorn

• värm upp allt ganska långsamt tills det börjar poppa

• När popningen börjar avta tar du bort kastrullen från plattan till det blir helt tyst

• Häll upp popcornen i en skål och kryddar med örtsalt (t ex Herbamare)

Det blir otroligt gott, och väldigt mycket snacks med lagom mycket kalorier. Majs är ju dessutom naturligt fullkorn med ett mycket högt innehåll av antioxidanter som lutein och zeaxantin, samt en hel del fiber. GI-värdet blir dessutom mycket bra med kokosfettet. Kokosfett är som du säkert redan vet bra för formen och hälsan, och ger ett slags fett som du lätt bränner när du tränar. Se dock till att det inte innehåller "härdat fett" vilket en del sorter gör. Utan det ska vara kallpressad. Med örtsalt får du mycket smak med relativt lite salt. Hoppas det smakar;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: