Nyttig lasagne

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Älskar denna lasagne, riktigt god enligt mig. Den är inte så rinnig utan mer fast i konsistensen så det beror ju lite på vad man gillar för typ av lasagne, testa gärna!

 

Hälsosam lasagne (minst 6 portioner)

Ingredienser:
Fullkorns lasagneplattor eller spenatplattor

800-­‐900 g nötfärs max 10% fetthalt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1-­‐2 rivna morötter
1 röd paprika
500g keso
250g kesella
1 dl lättmjölk
Kryddor: salt, svartpeppar, oregano, cayennepeppar

1. Stek nötfärsen och häll i den hackade löken.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressade vitlök, rivna morötterna, paprikan och krydda allt ordentligt.
4. Bland ihop keso, kesella, mjölk och även lite salt och peppar i en egen bunke.
5. Ta fram en ”halv långpanna” och varva nötfärsen, kesoblandningen och lasagneplattorna. Avsluta med lasagneplattorna och lite kesoblandning längst upp. Vill man så riv lite ost över.
6. Sätt in i ugnen på 225 grader i 30 minuter. 

Smaklig måltid!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: