happy new year

Kategori: Allmänt

Började dagen med ett riktigt roligt nyårspass på nordic wellness. Där fem instruktörer körde stenhårt i 1,5 h och blandade in body attack, body combat, sha'bam, cx works och body balance. Måste bara hylla dessa instruktörer, de lyckas alltid krama ur det där sista så man går därifrån helt slutkörd. TUMMARNA UPP!!

Jag hoppas alla får en grym nyårsafton och kör klackarna i taket och fyller glasen! Det ska jag iallafall göra. och så ser vi framemot 2013, då jag ska börjar plugga och hoppas kunna motivera och inspirera massa fler genom denna blogg!

Pussar & kramar ❤

No excuses

Kategori: Motivationsbilder

Om inte denna bild ger er motivation till att orka träna och leva ett hälsosamt liv 2013, så vet jag inte vad som kan motivera er. Det finns inga ursäkter, allt handlar om planera och prioritera. Stor heder till denna kille!!

Veckans matvara - gojibär

Kategori:

Detta superbär har tagit oss med storm för dess otroliga välgörande hälsofrämjande effekter. Kineser och asiater har länge använt det och är kända för att leva länge och hälsosamt. Det unika med gojibäret är bland annat att det innehåller hela 18 olika aminosyror varav 7 av 8 är bland de essentiella (livsnödvändiga). Bäret är fullproppat med viktiga mineraler och spårämnen (livsnödvändigt i kosten i mycket små mängder). Antioxidantaktiviteten i gojibär är extremt hög vilket främja vår hälsa. Dunderbäret sänker kolesterolet, är kraftigt antibakteriell och ökar virus- och bakteriemotståndskraft samt har lågt GI.

Bäret smakar riktigt sött och exotiskt. Det säljs i stort sett alltid i en torkad variant. Jag använder det till min müsli, som snacks eller i en sallad. Enda nackdelen är att det är ganska dyrt. Men som ni vet, det kostar att ligga på topp;)

broddar är inte bara för tanter!

Kategori: Träningstips

Som vanligt på vintern så slipper vi inte undan halkan. Kallt och så blir det plusgrader och sen minus igen och vips så har vi en hockeyrink utanför huset. Men inte skippar du dina promenader eller dina löprundor? Det hoppas jag verkligen inte. För det finns broddar som är gjorda för att dra på löparskorna och sen är det bara att kötta! Så det finns inga ursäkter;) och det är inte bara tanter som har dem, jag säljer dem varje dag till alla sorters människor. Du hittar dessa broddar på intersport för 200kr.

plankan

Kategori: Motivationsbilder

Plankan är vi många som kör, och vi vet hur grymt effektiv den är. Ger oss styrka i bålen och tajtar till våra kroppar. En bra övning som alltid går att köra. Hittade en grymt rolig bild, hoppas den bjuder på ett gott skratt denna fredagskväll:D

Sätt mål som uppnås!

Kategori: Mental träning

 
Nu börjar det närma sig nyårsafton och med nyår kommer nyårslöfterna. Varje år sätter tusentals människor nya mål, men tyvärr misslyckas alldeles för många. Tänkte därför ge lite tips till vad man ska tänka på när man sätter sina mål för att verkligen nå fram.
 
Du ska vilja det - Det allra allra viktigtaste är att du själv vill och har bestämt dig. Det kommer aldrig funka om någon annan tvingar dig att sluta röka eller någon annan säger att du måste köra spinning. 
 
Sätt realistiska mål - Är du en motionär som precis har börjat löpa, sätt då inte att du ska springa ett maraton, utan sätt att du ska springa en mil utan att stanna, det måste vara anpassat efter din egna förmåga.
 
Sätt mätbara mål - För att du efter en tid ska kunna se om du uppnått dina mål så se till att de är mätbara. Det är mycket lättare och mer sporrande att veta vad du strävar efter och också kunna bevisa att du nått dit du vill. Så vill du till exempel bli bättre på armhävningar, skriv då inte att du ska bli bättre på det, utan skriv då istället hur många du ska klara på rad.
 
 Berätta för någon om dina mål - Genom att berätta för någon nära eller flera om man vill, så sätter man lite mer press på sig själv att uppnå det. Nu vet inte bara du själv om det och då blir det oftast ännu mer sporrande att kämpa för sitt mål.
 
• Skriv ner dina mål så att du påminns - Skriv ner dina mål på ett papper och sätt det på ett ställe där du hela tiden påminns. Detta gör att ditt mål känns seriöst och trovärdigt. 
 
Belöna dig själv - För att bli ännu mer taggad av att klara av ett mål. Skriv på ditt papper att "när jag klarat av att inte äta godis på en månad så får jag köpa en tröja jag länge velat ha". Se till bara att belöningen inte stjälper dig.
 
• Positiva tankar - Tänk positivt! Då kommer du så mycket lättare att fixa det. Om ditt mål är att bli starkare i armarna och klara av ännu fler dips, säg då till dig själv varje gång "jag är stark och idag kommer jag klara av när jag ska köra tyngre* istället för att säga "usch, hur sjutton ska jag klara av detta?!"  Positiva tankar leder till positiva handlingar.
 
• Uppföljning & ett "slutdatum" - Precis som jag skrev nyss så ska målet vara mätbart, allt för att verkligen se om man lyckas och sedan faktiskt stolt kunna säga "jag uppnådde mitt nyårslöfte". Så sätt därför ett slutdatum, där du ser eller testar om du klarat ditt mål. Se till att start- och slutdatum finns med på ditt papper.
 
 
Hoppas detta kan hjälpa er på traven!
Lycka till!
 
 
 
 
 
 

bodypump

Kategori: Träningstips

Körde den nya reeleasen för Bodypump 84 idag. Kan bara säga en sak, jag fullkomligt älskar det! För alla som inte kört bodypump, ni måste testa det. Så skön känsla när man är klar. Sen gör det givetvis mycket vad det är för instruktör, och idag körde dem tre stycken, Jennie, Kia och Johan. Och med dem framför sig så går det inte annat än att bli galet taggade!!!
 
 
 

ny kategori - veckans matvara

Kategori:

Tanken här är att varje vecka skriva om någon ny matvara. Det kan vara allt från en ingrediens till ett bakverk, snacks, krydda eller något att dricka. För att ge tips om nyttiga och goda saker som gör att vi mår bra! 
Så den första matvaran kommer bli - GOJ......
Håll ut, om någon dag kommer den första;)
 
/fia ♥
 
 

veckans app - tabata timer

Kategori: Veckans app

Precis som jag skrev i förra inlägget så testade jag och syrran att köra lite tabata själva på gymmet. Och med hjälp av appen - tabata timer så gick det as smidigt. Det är som en timer som är inställd på intervaller, 20 sekunders arbete och sen 10 sekunders vila och så piper den till varje gång så man behöver inte titta på den. Hur bra som helst, och den är givetvis gratis! Vill ni veta mer om tabata så läs mitt tidigare inlägg: tabata träning.
 

Tabata träning

Kategori: Träningstips

Idag körde jag och syrran något nytt på gymmet - tabata. Aldrig kört innan så vi testade oss fram lite. Det är väldigt likt crossfit, cirkelträning och allt vad det nu heter. Sjukt kul och jobbigt att köra styrketräning med högintensitet. Väldigt effektiv träning skulle jag säga. Vi användes oss av appen - tabata timer, för att hålla tiden.
 
Vi körde såhär:
1. Upphopp / situps
2. Triceps dips / "kissande hunden" med arm&ben
3. Stående rodd / sidoplanka med små lyft
4. liggande höftlyft på en fot / medicinboll (4kg) från sida till sida ståendes
5.  Armhävningar / rygglyft
6. Snabba steg upp på stepbräda / bicepscurl
(För att göra det jobbigare så ska man köra samma övning under ett helt set men vi ville testa många övningar så blev två övningar per set för oss.)
 

Detta är tabata:
Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter. Intevallerna kan användas på såväl renodlade konditionsövningar som t. ex. löpning, rodd och hopprep men givetvis också på styrkeövningar som t. ex. benböj, armhävningar och sit-ups.
Fördelaktigt är att välja aktiviteter som engagerar många och stora muskelgrupper samtidigt. För att hålla intensiteten så hög som möjligt poängsätts varje 20 sekundersintervall med t. ex. antal genomförda repetetitioner, antal rodda kalorier eller löpta meter.
 
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekundertr
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
Arbeta 20 sekunder
Vila 10 sekunder
 Efter detta set som tar 4 minuter så ska man vila mellan 1-2 minuter och sen är det bara att börja om. De som inte är så vana med träning gör bäst i att börja lungt (kör bara ett eller två set men under setet så ska man köra maximalt). Som alltid är det viktigt att tänka på tekniken även när man blir trött så man inte skadar sig.

 
Hoppas detta gav lite tips för att få en så varierande och rolig träning som möjligt!!!
/fia
 
 
 
 
 

julgympa

Kategori: Träningstips

Klockan åtta ringde det och då var det dags för familjen Andersson att träna, alla på sina egna sätt. Löpning, promenad, styrka och för mig, jullan och mammsen blev det lite julgympa med träningsbanden;) Träningsbanden är perfekt att köra med när man tränar hemma och inte har tillgång till något gym. Finns inget bättre än att starta dagen såhär. Nu kan man stoppa i sig precis vad man vill med gott samvete!

julskinka

Kategori: Motivationsbilder

Lite humor på julaftonsmorgon. Vilken julskinka önskar du dig?:D Jag vet iallafall vilken jag vill ha! GOD JUL PÅ ER ALLA ❤

mot julfirande!

Kategori: Allmänt

Då tar jag våra paket och åker ut till Habo för första mysiga julfirandet! Sen imorgon eftermiddag så drar vi vidare till ännu en metropol, Vrigstad. Ska bli så mysigt att träffa alla nära och kära, lyckligt lottad som har sådana fina människor runt omkring mig, önskar alla fick det. Sen vill jag passa på att säga att julen är sådant tillfälle då man ska frossa ordentligt, så ät och njut av god mat nu alla!!!! Annars har vi ju inget att träna bort och jag har inget att skriva om;) mohahahaha!! Pussar&kramar ❤

jag har nog varit en snäll tjej...

Kategori: Allmänt


...eftersom jag fick en superduperfin julklapp från jobbet. Ett helt running-set vinter från craft. Jacka och byxa, som är jättestretchigt, tar vinden framtill och flossad på insidan. Kul att vi alltid få så fina och använda bara julklappar, istället för som många får en vissen blomma eller en rutten ost. Tack underbara intersport!!!!

allt är bättre än inget

Kategori: Träningstips

Exakt! ...allt är bättre än inget. Nu vid jul är det fullt upp med allt som ska fixas, och tyvärr så kommer inte träning i första hand då för många. Så dagens lilla tips är att ändå försöka köra lite hemma, innan du hoppar in i duschen. För 15-30 min har man alltid tid att prioritera in! Gör några få övningar men med högt tempo för att både få styrkan och konditionen. T.ex några armhävningar, knäböj med hopp, sit-ups och avsluta med plankan.
Det är det där lilla som gör det, och som jag även brukar säga: Har du någonsin ångrat ett träningspass?! - Knappast va!!!!:)

ledig fredag

Kategori: Allmänt

Skönt med ledig fredag:) som tur är har jag köpt alla klappar så slipper ge mig ut blanda alla ivriga och galna julklappssökare. Men det finnas annat som behövs göras - städa, tvätta, handla, laga mat och givetvis träna. ..och där försvann hela dagen. Jag är expert på att planera in alldeles för mycket på mina lediga dagar. Känns inte ens som att jag varit ledig. Måste verkligen lära mig att man faktiskt få sätta sig i soffan och bara slappa!

Ikväll ska jag iallafall kolla på mitt gamla lag JIK när de lirar. Håller alla tummarna för tre poäng! Älskar att gymma och kunna träna när man vill, men shit vad man saknar den där goa lagkänslan man hade när man spelade i ett lag. Den är oslagbar!
Trevlig helg på er alla ❤

 

Jag för två år sedan spelandes i JIK.

Älskar att fylla upp kylskåpet!

Fit'n clean tvättmedel -hur bra som helst. Tvättar rent men tar även bort svettlukten! Och är miljövänligt! Behövs bara användas nån gång då och då på dina träningskläder. 99kr på intersport!

smartshake

Kategori: Allmänt

Gav min sambo en lite tidig julklapp. Eftersom han stoppar i stora burkar i väskan varje gång han gymmar så passade denna perfekt. En smartshake! Där det finns två separata extra behållare som man "skruvar" fast undertill. Så när du drar till gymmet kan du ha med dig allt i en liten smartshake, och förvara dina kosttillskott eller vad det nu kan vara. Eller så "kopplar" du bara bort dem och har en smidigt shake:)
Du hittar dem på intersport, liten för 100kr och stor för 130kr. Lätt värt!

fruktspett

Kategori: Kosttips


Nu vid jul ses man ofta hos varandra och äter och har det trevligt! Och vanligast är att man bjuder på något smarrigt tilltugg. Vill man ha något nyttigt, lite ovanligt men ändå gott alternativ så skulle jag starkt rekommendera fruktspett. Är precis som ett grillspett fast man sätter bara olika frukter på spettet istället. Vill man lyxa till det så kan man doppa fruktbitarna i mörk choklad.
Såhär såg mina ut som jag gjorde när vi hade "halv åtta hos Fia". Då körde jag med vindruva, melon, mango, jordgubb, ananas och kiwi.

klyschigt men sant!

Kategori: Motivationsbilder

En bild säger mer än tusen ord, till alla som har en tuff dag. Massvis med kärlek till alla ❤

vad ska jag äta istället för pasta?

Kategori: Kosttips

För er som inte vill få i er för mycket kolhydrater, kalorier, eller bara variera eran kost. Så har jag lite tips till vad man kan äta istället för pasta.
Ta en zucchini och dela i två delar på längden. Gröp ut kärnorna och riv bitar med en potatis-skalare. Koka upp vatten med lite salt i, och lägg i "zucchini-spagettin" i 30-60 sekunder. Och vips så är det klart!!! Gott, smidigt och nyttigt:)

så blir du starkare!

Kategori: Träningstips


Det vanligaste sättet att styrketräna på är att köra 10 repetitioner i 3 set. Vilket absolut inte är något fel. Men det stora problemet är att väldigt många kör 10 repetitioner utan att vara trött, och där har vi problemet (speciellt bland tjejer) Ska vi bli starkare och få tightare kropp så måste vi våga utmana oss själva och våga bli riktigt jävla trött!! Våga känna lite smärta;)
Så dagens tips är att så fort du kan köra 10 repetitioner i rak så ska du öka på vikten. Okej, lovar ni mig det?!!

(Givetvis med bra teknik)






det ska vara en riktig gran!

Kategori: Allmänt

Det är tur att det bara är jul en gång om året. För då hinner man glömma vilket bök det är med allt fix för en julgran! Envis som jag är så tvingade jag med Nicke att leta efter vita julgranskulor, vi vara "bara" inne i sju butiker, men hittade inga:( så fick bli massa olika silvriga.. Sen skulle granen in och inte nog med att den barrar som ett odjur, den drog in ett helt vinterlandskap. Och givetvis var änden för tjock och inte gick den i min fina julgransfot så det vara bara till att ta fram sågen och kappa av en del. Det var gårdagens ilandsproblem, tragiskt:)

Men nu är den framme och paket inslagna och klara, älskar julen!

ris à la malta - på mitt sätt.

Kategori: Kosttips

Är inte så förtjust i risgrynsgröt men däremot älskar jag ris à la malta vid jul. Kanske har och göra med apelsinerna, dom är så goda nu så jag skulle kunna äta det till frukost, lunch och middag. Har gjort en hälsosam variant, där jag bara bytt ut risgrynsgröten mot keso och sen skär apelsinen i bitar och öst på med kanel!!! Svin gott!!! Jag lovar, inte bara nyttigt det är verkligen gott:)

Ingredienser:
*Keso
*Apelsin
*Kanel
*Vill man så kan man även strö på lite nötter:)
Enjoy!!!!!

veckans app - fit radio

Kategori: Veckans app


Hoppas ni haft en grym helg alla!!! Jag har haft en kanon helg och köpt klart alla julklappar, känns riktigt skönt! Så nu är det massa jobb som står på schemat. Och sen ska vi klämma in några gympass med.

Har hittat en riktigt grym musik app när du tränar. Helt gratis och du kan välja massa olika spelningalistor som är gjorda för all möjlig träning. Sen kan du själv komponera ihop listor med, inga avbrott eller reklam. Du kan även välja efter takt (BPM). Kan jag starkt rekommendera, så sjuuuuukt taggande!!




gott dunk i lurarna

Kategori:

 
Sjukt taggande träningslåt och speciellt när man kör tung styrketräning.
Så nu drar vi till gymmet för att bli lite starkare och lite grymmare;)
 
 
 
Kör hårt nu alla, och idag känns som en sådan dag då vi alla lägger på nått kilo extra på varje övning!
"Strong is the new beautiful"

Lax- och broccolipaj

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Haft hemma mina favoriter ikväll, ätit gott, druckit glögg, snackat skit och bara slappat. Så skönt att ha sådana kvällar ibland. Ikväll bjöds det på lax- och broccolipaj, och självklart ett nyttigt alternativ med mandelmjöl istället för vanligt mjöl. Här kommer receptet!


Ingredienser för pajskalet:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
30 g smör
1 ägg

Fyllning:
400g laxfilé
ca 300g broccoli
1 röd paprika
1 gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
riven ost, valfritt
kryddor: salt och peppar

1. Blandade ihop allt och tryck ut i en form. Nagga med en gaffel.
2. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
3. Under tiden haka löken, skär laxen, paprikan och broccolin i bitar.
4. Grädda skalet i ugnen i ca 8 minuter på 175 grader.
5. Stek den hakad löken så att den bli mjuk och får lite färg.
6. Sedan laxen så att den blir genomstekt och krydda den.
7. Vispa ihop mjölk och ägg, salt och peppar.
8. Häll blandningen på pajen och toppa med den rivna osten.
9. Grädda mitt i ugnen i 45 min på 175 grader.

Servera med en god sallad! Idag fick det bli babyspenat, gurka, tomat, mango och toppat med olivolja och citronpeppar.

Sov sött alla fina!

chokladbollar på mitt sätt!

Kategori: Recept - Bakverk

Chokladbollar är nog bland det först man lär sig baka när man är liten. Undrar verkligen hur många bollar jag rullat när jag var lite hihi! Och fortfarande tycker man dem är lika goda. Nu har jag mixtrat och försökt få ett par goda men nyttiga (som alltid) chokladbollar, och här har vi det smaskiga receptet:

Chokladbollar (ca 20 st)

Ingredienser:
100g smör
3 dl fiberhavregryn
1 dl choklad proteinpulver
3 msk kakao
2 tsk kokossocker (detta socker är mycket nyttigare för att det har ett lågt GI.)
1 msk kokosolja
2 msk kokt kaffe, kallt
Kokosflingor att rulla dem i

Näringsvärde (per 100g)
Protein 14,9
Kolhydrater 9,6
Fett 17,3
Om det blir 20 stycken så är det ca 68 kcal per boll.

Blanda ihop hela smeten och rulla dem sedan i kokosflingorna. Och voila, klara och färdiga att avnjuta! Ska bjuda på dem ikväll och se vad mina vänner säger. Puss på er ❤

jobbajobbajobba

Kategori: Allmänt

Dagen startar med en sjukt mysig lucia-frulle på jobbet. Och en rimtävling där Knutsson precis har fått ett extra knäck, jultomte! Sedan rivstartar den med fullt med kunder, varor som kan fyllas på, kläder som ska märkas m.m Älskar när det är fullt upp!! Om man säger så - det går bra nu:) kan nog blir mycket sportklappar under granen, och det älskar vi! Fyllt upp magen med massa energi så nu ska jag ut i butiken igen. Ha en toppen fredag alla, puss&kram <3

jag ska bli sjukgymnast

Kategori: Allmänt


Yes, det stämmer!! Nu har jag äntligen bestämt mig. I minst tre år ska det pluggas, men det känns faktiskt inte så jobbigt utan det ska bli riktigt spännande! Älskar att lära mig och nu får jag förmånen att läsa om det jag tycker är intressant. Förhoppningarna är sen att få jobba mest med idrottsskador (och kanske lite personlig träning) eftersom det är de som ligger mig närmst om hjärtat. Men den som lever få se!

Det tråkigast är att jag kommer sakna mina jobbarkompisar så sjukligt mycket. Ni är världs bäst! Underbara människor med en stor portion humor som jag älskar. Men som tur är kommer jag jobba kvar på helger och så ofta jag kan. Så nu håller vi tummarna för att 2013 blir en fantastisk start på ett nytt kapitel.

is-premiär

Kategori: Allmänt

 
 Då var det dags att gå på is i år igen;) älskar att träna och köra massa med olika sporter. Att lira hockey är inte min starka sida men skit samma det är kul som fan och det är de viktiga!
Tyvärr var ju inte riktigt temperaturen med oss, -10 och sen -16 när vi drog hem, inte undra på att mina tår var vita som isbitar. Så imorgon ska jag investera i ett par strumpor vi har på jobbet som är små "värmeslingor" i.  Nu ska jag hälla i mig te och gömma mig under duntäcket. Puss & kram på er ❤
 
 
 
 
 
 

Frias julgodis

Kategori: Recept - Bakverk

Gjort mina egna små godisar, gott och enkelt. Och nyttigt jämfört med allt annat. Är även mjölkfritt! Och för er som inte gillar mörk choklad så smakar det inte så mycket eftersom man blandar det med annat.

Ingredienser:
86% mörk choklad
Kokos
Cashewnötter

1. Smält choklad i en stålbunke över kokande vatten.
2. Hacka cashewnötterna.
3. Blanda i nötterna och kokosflingorna i den smälta chokladen. Här väljer ni helt själv hur mycket, kör på känn;)
4. Häll i, i små formar och ställ i frysen för att låta dem stelna snabbt.

Veckans app

Kategori: Veckans app

Hittat en as bra träningsapp som är lätt och smidig och har ett mål som är lätt att mäta att man nått fram! Målet är att klara 100 armhävningar i rad. Du får först fylla i hur många du klarar nu, sen lägger den upp hur många du ska göra varje dag, set och repetitioner. Testa själva får ni se!!!

"BELIEVE YOU CAN AND YOU'RE HALFWAY THERE"

nyttiga popcorn

Kategori: Kosttips


Mikropopcorn är inte bra och har med sitt innehåll av transfetter och för mycket salt försämrat popcorns rykte. Gör man popcorn på rätt sätt är det dock ett supernyttigt snacks!
Så här gör du det nyttigt:

• Smält ca tre matskedar kokosfett i en djup kastrull

• Så fort fettet är smält lägger du i cirka en dl ekologiska popcorn

• värm upp allt ganska långsamt tills det börjar poppa

• När popningen börjar avta tar du bort kastrullen från plattan till det blir helt tyst

• Häll upp popcornen i en skål och kryddar med örtsalt (t ex Herbamare)

Det blir otroligt gott, och väldigt mycket snacks med lagom mycket kalorier. Majs är ju dessutom naturligt fullkorn med ett mycket högt innehåll av antioxidanter som lutein och zeaxantin, samt en hel del fiber. GI-värdet blir dessutom mycket bra med kokosfettet. Kokosfett är som du säkert redan vet bra för formen och hälsan, och ger ett slags fett som du lätt bränner när du tränar. Se dock till att det inte innehåller "härdat fett" vilket en del sorter gör. Utan det ska vara kallpressad. Med örtsalt får du mycket smak med relativt lite salt. Hoppas det smakar;)

favorit löparjackan

Kategori: Träningsmode

 
När det är dags för löpning och powerwalk i det kyliga Sverige så är det a och o att klä sig rätt. Har man bara det så finns det inget som kan stoppa än. Har en favorit jacka från Nike som har allt.
  • Gjord i funktionsmaterial för bäst andningsförmåga och flossad på insidan för att stå emot kylan.
  • Framtill är den vind- och vattenavvisande och baktill är den super stretchig. 
  • Har avtagbar luva och i luvan finns en inbygd scarfs i funktionsmaterial, så när det är kallt att andas så drar du bara upp den över munnen.
  • Vid armslutet finns inbyggd "vante".
  • Fickor framtill men även bak.
  • Reflexdetaljer så du syns:)
 
Och du hittar givetvis jackan på Intersport A6! (Finns i dam & herr)
 
 
 
 
SPORT TO THE PEOPLE ;)

Stekta äppelbitar

Kategori: Recept - Bakverk

 
På kvällskvitsen så tycker jag ofta man har en tendens till att bli
lite sötsugen. Och detta lilla recepet (från Mandis) hoppas jag kan hjälpa er:)
Snabbt, enkelt och smdigt!
 
Stekta äppelbitar (2 pers)
 
Ingredienser:
  • 2-4 äpplen (beror på storlek)
  • kallpressad kokosolja eller olivolja
  • mandlar eller valnötter
  • kanel
1. Stek äppelbitarna i en kastrull tillsammans med olja.
2. Häll sedan på de hackade nötterna och kanelen.
3. Se till så att äpplena är riktigt mjuka, blir godast då.
 
Servera med lite keso!
Vill man ha det ännu lite sötare så häll i lite honung.
 
 
 

"man ska vara barn så länge man kan"

Kategori: Allmänt

Efter en jobbhelg med fullt ös så bestämde sig jag och Hanna att vara barn på nytt och åka lite pulka:P drog med oss Pontus och Nicke och gav oss ut i den vita snön! Dock hade man glömt bort hur jobbigt det var varje gång man skulle dra upp pulka. Men några åk blev det allt. Det är vad man gör det till;) nu blir det mys i soffan och laddar om batterierna för en ny jobb vecka. Tjohaj!!
 
 
 
 
 
 

julbord à la intersport

Kategori: Allmänt

 
Precis hemkommen från julbord med jobbet. Är så lyckligt lottad som har världens bästa kollegor. God och dryck mat men framförallt riktigt goa leker (anna, tummarna upp!!!) där vi bland annat skulle bygga en legobil, dra snöret under allas kläder (nakenchocker alabama), bygga pepparkakshus med tejp m.m och som min chef sa, allt handlar om att vinna, spelar ingen roll hur du gör det bara du vinner! Så vi tog till alla knep vi hade i bakfickan, fyllda med legodäck;) rookiesarna fick som vanligt ställa till med lite uppvisning! avslutade kvällen med lite bildisco i en igenfrusen bilen. Ni gör min dag och jag är så glad att jag har er alla! Godnatt puss❤

nyttig pizza

Kategori: Recept - Lunch & Middag

 Vad passar bättre än pizza en fredag? :)
Detta är ett lchf-recept jag hittade på nätet men som jag gjort om lite. 
Gjort det på mitt egna lilla sätt:P Hoppas ni gillar det! 
 

Nyttig pizza (en långpanna, om man kavlar ut den riktigt tunt)

Ingredienser degen:

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost 5% (eller den du har med lägst fettprocent, ju lägre desto mer protein i osten)

Ingredienser på degen:

  • Passerade tomater (krydda på med salt, svartpeppar och oregano)
  • Rucola
  • Rödlök
  • Tomater
  • Kalkon
  • Feta ost 10% (ju lägre fettprocent desto mer protein)
  • Riven ost och oregano (avsluta med dessa)

1. Blanda alla deg-ingredienser och låt svälla i 10 min.
2. Smeta ut degen på en plåt med bakplåtspapper.

Om den är kletig så ta hjälp av ett till bakplåtspapper och lägg ovanpå när du kavla ut den.
3. Förgrädda i 225° i ca 10 min.

4. Hacka, dela och skära alla ingredienser som ska ligga på.
5. Lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen fått fin färg. 

 

Smaklig måltid!

 
 

 
 

tänk vad lite...

Kategori: Allmänt



...TRÄNING kan göra en glad:)
Trots att jag varit sjuk och inte tränat på två veckor och inte orkar samma vikter som jag brukar ta, så är det en sådan go känsla att få ta i och svettas lite, endorfinerna bara sprudlar i kroppen!!! Underbart!! Tur lillasyrran var med så vi kunde pusha varandra, alltid roligaste att gymma ihop med någon. Körde en grym övning idag, utfallssteg med ena benet i TRX:en och andra upp på en stepbräda, känner redan hur det bränner i röva hihi!

Nu sjutton ska jag hålla mig frisk så jag kan börja köra tungt och bli stark. puss&kram på er alla!

true words

Kategori: Motivationsbilder

Nyttig lasagne

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Älskar denna lasagne, riktigt god enligt mig. Den är inte så rinnig utan mer fast i konsistensen så det beror ju lite på vad man gillar för typ av lasagne, testa gärna!

 

Hälsosam lasagne (minst 6 portioner)

Ingredienser:
Fullkorns lasagneplattor eller spenatplattor

800-­‐900 g nötfärs max 10% fetthalt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1-­‐2 rivna morötter
1 röd paprika
500g keso
250g kesella
1 dl lättmjölk
Kryddor: salt, svartpeppar, oregano, cayennepeppar

1. Stek nötfärsen och häll i den hackade löken.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressade vitlök, rivna morötterna, paprikan och krydda allt ordentligt.
4. Bland ihop keso, kesella, mjölk och även lite salt och peppar i en egen bunke.
5. Ta fram en ”halv långpanna” och varva nötfärsen, kesoblandningen och lasagneplattorna. Avsluta med lasagneplattorna och lite kesoblandning längst upp. Vill man så riv lite ost över.
6. Sätt in i ugnen på 225 grader i 30 minuter. 

Smaklig måltid!

veckans app

Kategori: Allmänt


Syrran tipsade mig om sjukt smart app för alla som handlar på Ica, "Ica handla". Där finns recept, veckans erbjudande, saldo och det bästa av allt inköpslista som du kan synka! Så om jag skriver in några grejer och så är min andra hälft på Ica då kan han bara kolla appen och där står då de sakerna som behövs handlas, smart va?!?:) slipper man ringa eller glömma lappen. Tummen upp!

Godnatt mina fina vänner!

allt eller inget

Kategori: Kosttips

 
Nu när det är jultider så bjuds det på godsaker överallt men ack så onyttigt;)
Och är ni som mig så blir mina ögon stora som meloner, det vattnas i munnen
och helt plötsligt så står det "Sofia" på kakan. Kan inte slita blicken och desto
mindre hålla en vanlig konversation. Och så tar man en, och en till och en till
och tillsist så är jag uppe i fem stycken! 
Känner ni igen er?;)
 
Dagens lilla tips är til er (som är som mig) som inte kan ta en godis/kaka/bulle utan
det är allt eller inget! Så då är mitt tips att alltid ha med sig clementiner i väskan.
När nu kakan sätts fram på bordet så kan man lätt plocka upp sina clementiner,
man blir inte rastlös av att se alla andra äta utan man kan lätt trycka i sig några
stycken och dessutom gå därifrån med gott samvete!
Plus att clementiner smakar gudomligt nu!! :)
 
 
 
 

kram på er!

Kategori: Motivationsbilder

go träningslåt

Kategori: Allmänt

 
Som det Rihanna fan jag är så har hon nyligen släppt sitt 7:e album. Kanske inte det bästa, men ändå en del gobitar tycker jag. Denna låt tillsammans med David Guetta tycker jag är en go träningslåt, om man dunkar på riktigt högt i hörlurarna:)
 
Ha en toppen vecka!! ♥
 
 
 

Kvällens snacks

Kategori: Kosttips


Kvällens snacks få bli kesella blandat med en påse dipp-mix. Och så doppa i morötter, gurka, paprika eller äppelbitar:P