Torskgratäng
Kategori: Recept - Lunch & Middag
Fisk är bland det nyttigaste du kan äta. Rikt på protein, knappt några kolhydrater och så antingen bra fetter eller inga fetter alls. Det innehåller även bra vitaminer och mineraler. Så fisk ska man äta så mycket man bara kan! Jag älskar lax och makrill och äter det ofta men gjorde igår ett gott recept med torsk. Kan tycka att torsk kan vara lite smaklös ibland men det här blev riktigt gott. Serveras med potatis och sallad.
Torskgratäng (6 portioner)
Ingredienser:
Potatis
800g torsk
1 st purjolök
dill (fryst eller färsk)
4 st tomater
400 ml kokosmjölk
4 msk chilisås
2 msk tomatpuré
sesamfrön
riven ost, Västan
kryddor: svartpeppar, salt (gärna örtsalt för mer smak)
1. Tina torsken och lägg den i formen. Strö över salt och peppar på båda sidor.
2. Sätt ugnen på 225° och koka potatisen till.
3. Skiva purjolöken och tomaterna. Även dillen om den är färsk.
4. Strö över dill och purjolöken på fisken och lägg på tomatskivorna.
5. Rör ihop kokosmjölk, chilisås, tomatpuré och häll över fisken.
6. Strö över sesamfrön och riven ost.
7. Grädda i ugnen på 225 grader i 30 min.
8. Servera tillsammans med kokt potatis och en sallad.
SMAKLIG MÅLTID!
Bloggadress: http://thereseraquin.blogg.se