Torskgratäng

Kategori: Recept - Lunch & Middag

Fisk är bland det nyttigaste du kan äta. Rikt på protein, knappt några kolhydrater och så antingen bra fetter eller inga fetter alls. Det innehåller även bra vitaminer och mineraler. Så fisk ska man äta så mycket man bara kan! Jag älskar lax och makrill och äter det ofta men gjorde igår ett gott recept med torsk. Kan tycka att torsk kan vara lite smaklös ibland men det här blev riktigt gott. Serveras med potatis och sallad.

Torskgratäng  (6 portioner)

Ingredienser:

Potatis

800g torsk

1 st purjolök

dill (fryst eller färsk)

4 st tomater

400 ml kokosmjölk

4 msk chilisås

2 msk tomatpuré

sesamfrön

riven ost, Västan

kryddor: svartpeppar, salt (gärna örtsalt för mer smak)

 

1. Tina torsken och lägg den i formen. Strö över salt och peppar på båda sidor. 

2. Sätt ugnen på 225° och koka potatisen till.

3. Skiva purjolöken och tomaterna. Även dillen om den är färsk.

4. Strö  över dill och purjolöken på fisken och lägg på tomatskivorna.

5. Rör ihop kokosmjölk, chilisås, tomatpuré och häll över fisken.

6. Strö över sesamfrön och riven ost.

7. Grädda i ugnen på 225 grader i 30 min.

8. Servera tillsammans med kokt potatis och en sallad.

SMAKLIG MÅLTID!

 

Kommentarer

  • Julia säger:

    Jag älskar när du kommer med recept och tips på vad man kan äta. Fortsätt med det :)

    Svar: Tack, vad kul att höra :)
    Sofia Andersson

    2013-03-18 | 22:44:37
    Bloggadress: http://thereseraquin.blogg.se

Kommentera inlägget här: